lauantai 12. heinäkuuta 2014

Bronda

Kävimme taannoisena lauantaina kokeilemassa ystävieni kanssa Tomi Björkin uusimman ravintolan Brondan. Meillä on keskenämme sen verran eri maku, että muista saman omistajan ravintoloista toisen suosikki on saattanut olla toisen pettymys, joten kukaan meistä ei varmaan ihan liikoja ravintolalta uskaltanut toivoa. Ravintolassa annokset ovat tarkoitettu jaettaviksi, mutta täälläkin jouduimme kysymään mikä olisi hyvä määrä annoksia tilata kolmelle. Meille suositeltiin kolmesta neljään ruokalajia tilattavaksi. Aterian alkuun otimme pienet snacksit. Valitsin omaksi snackikseni  rapeaa mustekalanmusteleipää, parmesan creméä, vaaleaa anjovista ja tomaattisorbettia. Tilausvaiheessa tarjoililja ilmoitti yhden snackin olevan liian vähän yhdelle ja ehdotti toiseksi arancinipalloja jaettavaksi. Molemmat pikkupurtavat olivat oikein maistuvia. Varsinaiseksi ruoaksi tilasimme fresh-listalta kermaista burrata kotijuustoa, pistaasi-vihreä oliivi tapenadea ja paprikajauhetta ja etanoita focaccialeivän ja aiolin kanssa sekä warm-listalta paahdettua kanaa hasselpähkinän kanssa. Ideana ilmeisesti olisi ollut että ruoat saapuvat valmistumisjärjestyksessä ja varsinaista alkuruoka - pääruoka erottelua ei ole. Meille kuitenkin snacksit ja kylmät ruoat saapuivat ennätysvauhdilla ja lämmintä ruokaa ja lisukeranskalaisia saimme odottaa reippaan tovin. Ruokien mausta minulle ei jäänyt valittamista, mutta koosta kylläkin. Esimerkiksi juustoannos tuntui valtaisalta kolmestaan jaettavaksi kylmäksi ruoaksi. Paikka toimisi varmasti paremmin isommalla seurueella. Nyt tuntui että kutakin ruokaa oli liikaa ja jäi harmittamaan, että enempiä ruokalajeja ei päässyt maistelemaan. Toivoisin, että annokset olisivat pienempiä ja niitä voisi jakaa useamman pienemmälläkin porukalla. Meidän kohdallamme myös ajatus ruokien tasaisesta saapumisesta pöytään ei toiminut. Makujen puolesta voisin sinällään tulla uudestaan Brondaan, mutta en aivan sen nykyisellä konseptilla. Aterian päätteeksi jaoimme vielä sitruunakakun timjamilla, rosmariini-sitruunajäätelöllä ja karamellisoidulla rapealla maidolla.

Arancini ja Spanish anchovy toast parmesan
`Burrata´ cheese, pistachio, tapenade
Snails, aioli, focaccia bread
Organic chicken & toasted hazelnuts and Bronda fries & ketchup
Lemon pie Bronda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti