keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Chipotlelohi ja mangomansikkasalsa

Mangomansikkasalsan reseptejä etsiskellessäni vastaan tuli Taste of Homesta chipotlelohi mangomansikkasalsalla. Tämä oli niin kiinnostavan kuuloinen yhdistelmä, että se pääsi keittiössäni äkkiä testaukseen. Ensimmäisen kalafileen paistettuani modasin reseptiä vielä sen verran, että lisäsin lohen kastikkeeseen chilijauhetta. Jos käyttämäsi chipotlekastike on tulisempaa kuin minun, niin kastike yksistäänkin voi riittää.


4 annosta

Lohi:

800 g lohta
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tummaa sokeria
½ dl chipotlekastiketta
(vahvaa chilijauhetta)
suolaa

Salsa:

1 l mansikoita
2 mangoa
lime
tuoretta korianteria
tuoretta minttua
2 rkl oliiviöljyä

Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja leikkaa se annospaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita pienessä kulhossa sokerin, chipotlekastikkeen, chilijauheen ja suolan kanssa. Valele lohipalat kastikkeella ja grillaa esimerkiksi grillivastusten alla, kunnes pinta on saanut väriä. Salsaa varten poista mansikoiden kannat ja paloittele mansikat. Kuori ja paloittele mangot ja laita kulhoon mansikkapalojen kanssa. Mausta salsa limestä puristetulla mehulla, korianterilla, mintulla ja oliiviöljyllä. Tarjoa salsa lohen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti