tiistai 8. heinäkuuta 2014

Cantinho do Avillez

Taannoisella Lissabonin reissulla olin suorastaan yllättynyt hyvien ravintoloiden määrästä. Toki olimme ystäväni kanssa lukeneet paljon arvioita ennakkoon, mutta yksikään ravintola johon olimme ennalta päättäneet mennä ei tuottanut pettymystä. Hyviä ravintoloita löytyi myös ilahduttavan läheltä keskustaa, mikä ei monesti tunnu olevan mikään itsestäänselvyys. Esittelen tässä muutaman lemppariravintolani reissun varrelta, joihin palaisin mieluusti uudestaankin. Ensimmäinen erityisen hyvä ravintolalöytömme oli Chef José Avillezin Cantinho de Avillez. Suosittelen pöytävarausta ravintolaan.

Alkuun pöytään tuli portugalilaiseen tapaan leipien kanssa kipollinen oliiveja. Oliivit olivat sitrusmarinoituja ja olivat mukavan pirteitä. Myös tomaattitahna leivälle oli hyvää. Alkudrinkit tehtiin tuoreista aineksista ja drinkit olivat sen verran suosittuja, että juomatilauksemme käytiin huikkaamassa heti tiskille kesken alkupalojen tilauksen. Minä rakastan käytännössä mitä vain missä on inkivääriä ja tämäkään drinkki ei tehnyt poikkeusta. Alkupala oli minulle täysin uusi ruokatuttavuus, eli kotitekoinen säilyketonnikala. Tavallaan tonnikala muistutti todella paljon purkkitonnikalaa, mutta käytännössä ei sitten kuitenkaan. Tonnikala oli mehevää ja lohkeavaa ja sen seurana oli rosépippureita ja inkiväärilimemajoneesia. Rosépippurit ja tonnikala ovat hyvä kombo! Pääruokaa syödessämme emme vielä tajunneet miten tyypillinen annos se Lissabonissa oli, mutta toteutus oli kaukana tavallisesta turskaravintolasta. Leivitetty turska ja kaali muodostivat perustan annokselle ja lisäksi annoksesta löytyi uppomuna ja räjähtäviä oliiveja. Kala oli, kuten odottaa saattaa, oikein mehevää ja munankeltuainen sekoittui kaaliin tehden siitä kermaisen paksua. Oliivien toteutus jäi minulle täysin mysteeriksi, mutta oliivien sisällä oleva oliivimehu todella purskahti suuhun, kun oliivia puraisi. Jälkkärijuustokakku tarjoiltiin kulhossa ja sen koostumus oli ehkä ilmavinta ja kuohkeinta mitä olen maistanut. Jopa kakkupohja oli lähes irrallista murua.

Bread
Tomato paste, butter and olives
Ginger, tequila, rosemary and lemon
Homemade conserved tuna with ginger and lime mayonnaise
Flaked cod with bread crumbs, LT egg and “exploding” olives
Raspberry cheesecake with basil

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti