Pidän monista Yhteishyvän vanhoista resepteistä ja tämä katkarapupihvien nimellä kulkeva ohje kuuluu niihin. Minulle tulee välillä kova himo juuri murekkeena olevaan loheen ja tämä on siitä kiva resepti, ettei se sisällä mitään jauhoja. Mureketaikinaa on hieman haastavampi käsitellä ilman jauhoja, mutta maku hakkaa tässäkin ulkonäön.
4 annosta
500 g lohta
180 g katkarapuja
2 kananmunan keltuaista
pala sitruunaa
tuoretta tilliä
suolaa
rouhittua mustapippuria
öljyä
Poista lohesta nahka ja ruodot. Sulata katkaravut. Soseuta lohi, katkaravut ja keltuaiset karkeaksi massaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta mureketaikina noin ruokalusikallisella sitruunan mehua, silputulla tuoreella tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Muotoile murekemassasta pihvejä ja paista öljyssä pannulla molemmilta puolilta. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja kapriskermaviilikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti