keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Lämmin mangokastike

Kuten ananassalsakin, myös tämä resepti on yläasteiässä leikattu talteen Demi -lehdestä. Ei taida olla vain omaa kuvitelmaani, että ennen lehdistä löytyi kivempia reseptejä. Tämä onkin todella simppeli kastike valmistaa. Ohjeen mukaan kanaliemi keitetään ensin ja lisätään sitten mangon sekaan, mutta tämä vaihe on varmaankin turha jos ei valmista lientä kuutiosta ja olen sen skipannut. Kastikkeen söin paistetun lohen, punaisen quinoan, mangoviipaleiden ja rucolan kanssa. Kastike onnistuu myös säilykemangosta. Säilykkeestä tulee peräti nätimmän näköinen kastike, vaikka maun puolesta tuore sen hakkaakin. (Ps. Tarkoituksella kattaukseen ei ole panostettu, vaan käytin tarjoiluastiaa lautasena, koska kaikki isot lautaset olivat tiskikoneessa.)


4 annosta

1 kypsä mango
3 - 5 dl kanalientä
½ sitruuna
2 tl sokeria
1 - 2 tl suolaa

Leikkaa mango pituussuunnassa neljään lohkoon ja irrota lohkot kivestä. Nylje nahka lohkoista, paloittele mangon hedelmäliha ja siirrä palat kulhoon. Lisää kanaliemi mangopalojen joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella. Purista puolikkaan sitruunan mehu kastikkeen joukkoon ja mausta sokerilla ja suolalla. Siirrä kastike kattilaan ja kiehauta. Tarkista maku. Kastikkeesta saa aivan sileää, jos sen valuttaa tiheän siivilän läpi. Tarjoa kastike esimeriksi paistetun tai grillatun broilerin tai kalan kanssa. Mangokastike säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti