sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Broilerikorianteripizza

Pienillä muutoksilla saa suuren eron tutunkin ruoan makuun. Tässä pizzassa tyypilliset mausteet oregano ja basilika on vaihdettu korianteriin, tomaattikastike BBQ-kastikkeeseen ja juusto goudaan. Inspiksen tähän ruokaan sain Barcelonassa sijaitsevasta Ginos-ravintolasta, jonka listalta söin tämän pizzan. Silloin jäin kaipaamaan hieman enemmän raikkautta annokseen ja omaan versiooni lisäsinkin ananasta.


4 annosta

400 g broilerin rintafileitä
öljyä
rouhittua suolaa
Santa Maria Chicken and Steak-mausteseosta
1 annos pizzapohjataikinaa
½ annosta savuista BBQ-kastiketta
1 tlk ananaspaloja
250 g goudaa
tuoretta korianteria

Lämmitä uuni 250-asteeseen. Paista broilerin rintafileet öljyssä ja mausta rouhitulla suolalla ja Chicken and Steak-mausteseoksella. Viipaloi kypsät rintafileet. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi ja nosta uunipellille. Nostaa pelti kuuman hellan päälle ja lisää täytteet siinä. Aloita valelemalla pizzapohja savuisella BBQ-kastikkeella. Ripottele broileriviipaleet pizzapohjalle. Valuta ananakset ja lisää pizzaan. Raasta gouda ja levitä juusto tasaisesti pizzan päälle. Silppua lopuksi tuoretta korianteria pizzan pintaan. Paista pizzaa n. 20 minuuttia tai kunnes juusto on alkanut saada väriä ja pohja on ehtinyt kypsyä. Pohjan voi jättää hieman raa'aksi, jottei se pala uudelleen lämmittäessä uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti