sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Hummus bi tahini

Tämä tahna tunnetaan meillä päin monesti ihan nimellä hummus. Sanana hummus kuitenkin tarkoittaa ainoastaan kikherneitä ja hummus bi tahini kikherneitä tahinilla. Ystäväni on pidempiaikainen tuttu hummustahnan valmistamisen kanssa ja vastasi sekä reseptistä että toteutuksesta. Kiitoksia kovasti! Persilja olisi korianteria tavallisempi mauste hummuksessa, mutta ystäväni ajatteli korianterista tulevan paremman maun. Minä ainakin tykkäsin. Ystäväni toi tullessaan Wolfberger (W)³-valkkarin, jonka lisäsin heti omalle "tätä maistellaan toistekin"-listalleni. Rypäleinä viinissä on rieslingiä, muscatia ja pinot griciä. Muscat on minulle entuudestaan tuttu lähinnä jälkiruokaviineistä, mutta todella kivasti se toimi kuivassa valkkarissa tuomassa hedelmäisyyttä viiniin.


1 tlk kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
½ sitruuna
2 rkl tahinia
1 rkl oliiviöljyä
ripaus cayennepippuria
ripaus juustokuminaa
suolaa
kylmää vettä
tuoretta korianteria

Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja puolita sitruuna. Lisää kikherneet, hienonnettu valkosipuli, puolikkaan sitruunan mehu, tahini, öljy, mausteet ja suola kulhoon ja soseuta tahna sauvasekoittimella. Lisää kylmää vettä tahnan joukkoon, kunnes koostumus on sopiva. Tähän tahnaan meni vajaa puolisen desiä vettä. Silppua tuoretta korianteria tahnan pintaan. Tarjoa leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti