maanantai 3. joulukuuta 2012

Chilinen ananasavocadosalaatti

Olin ostanut sunnuntaina kaupasta ananaksen, joka oli kiireessä jäänyt syömättä. Mangokastikkeesta ja sen kanssa nautitusta ateriasta minulle oli jäänyt jääkaappiin puolikas sitruuna ja rucolaa. Näitä aineksia sitten googlettelin ja päädyin Grilled Pineapple Salad with Avocado, Arugula and Olive Oil-salaattiin NBC News Todayn-sivulta. Ruokaisuutta hain salaattiin paistetusta broilerin rintafileestä, mutta salaatti varmasti uppoaa sellaisenaankin tai muun ruoan lisukkeena. Tabascon vaihdoin paremman makuiseen sriracha-kastikkeeseen ja avocadon määrän tuplasin. Pienempään nälkään riittänee vähempikin. Avocadot kannattaa kuoria ja pilkkoa vasta juuri ennen käyttöä. Sitruunamehun pirskottelu avocadolle estää sitä tummumasta.

4 annosta

1 ananas
3 rkl oliiviöljyä
2 tl vahvaa chilikastiketta
½ sitruuna
4 avocadoa
1 rs rucolaa

Leikkaa ananaksen päädyt pois ja halkaise ananas pystysuunnassa kahtia. Kuori kumpikin puolikas veitsellä. Leikkaa puolikkaat neljään lohkoon, niin että kova sisus jää lohkojen terävään kulmaan. Leikkaa kulmista kova keskiosa pois. Käännä ananaslohkot pitkittäin ja leikkaa neljään osaan. Paista ananaslohkoihin hieman väriä oliiviöljyssä paistinpannulla. Siirrä ananaspalat kulhoon, lisää loput oliiviöljystä, chilikastike ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Anna ananasten marinoitua viiden minuutin ajan. Halkaise avocado pituussuunnassa ja käännä puolikkaat erilleen. Iske veitsi kiveen ja poista kivi. Kaavi avocadon sisus lusikalla talteen. Viipaloi avocadon hedelmäliha. Lisää lautaselle rucola, ananakset ja avocado ja valuta ylimääräistä marinadia rucolan päälle. Tarjoa esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti