lauantai 10. marraskuuta 2012

Etanat valkosipulivoissa

Resepti on oma versioni valkosipulietanoista ja mielestäni lopputulos on parempi kuin yhdessäkään ravintolassa jossa olen etanoita syönyt. Sanotaan että vaatimattomuus kaunistaa :) Veikkaisin suurimman syyn kuitenkin olevan siinä, että omaan etanapannuun saa juuri makunsa mukaan valkosipulia ja haluamansa juuston. Etanat olen ostanut Stokkan Herkusta. Stokka tuo itse maahan Billot-merkkisiä isoja Burgundin etanoita. Patongin hommasin Kampin K-marketista. Frambois-leipomo myy päivän leipää K-marketissa ja olen monesti ostanut esimerkiksi yrtti- tai rakuunaleipää kotiin. Maalaispatonkikaan ei pettänyt. Me söimme ystäväni kanssa kaksi pannullista etanoita per nuppi, mutta periaatteessa annoksesta riittää neljälle. Ruokajuomana meillä oli Léon Beyer Rieslingiä, joka ei ollut mitenkään huonoa, mutta ei erityisesti säväyttänytkään.


2 - 4 annosta

100 g voita
3 - 4 valkosipulinkynttä
tuoretta persiljaa
1/3 sitruuna
valkopippuria
suolaa
1 tlk etanoita (24 kappaletta)
100 g mustaleima emmentalia

Kuutioi voi ja ota se kulhossa huoneenlämpöön pehmenemään. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää voin joukkoon. Silppua noin puoli desiä tuoretta persiljaa voin sekaan, purista kolmanneksen sitruunan mehu ja mausta voi valkopippurilla ja suolalla. Sekoita valkosipulivoi haarukalla tasaiseksi. Laita etanapannujen koloihin noin puoli teelusikallista maustevoita, aseta etanat koloihin ja laita toinen puolikas teelusikallinen maustevoita etanoiden päälle. Raasta juusto ja päällystä etanat juustoraasteella. Paista etanoita 250-asteisessa uunissa noin 10 - 15 minuuttia kunnes juusto on kullanruskeaa. Tarjoa etanat rapeakuorisen patongin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti