torstai 8. marraskuuta 2012

Kermaperunat

Minä jouduin kokeilemaan kermaperunoiden tekoa useamman kerran ennen kuin ensimmäistä kertaa sain ne onnistumaan ja tulos todella oli kermaperunoita eikä perunoita uimassa kermassa. Perunoiden juju on siinä, että niitä keitetään ensin kattilassa, jolloin perunoista irtoava tärkkelys sakeuttaa kerman. Perunoiden kannattaa olla vähän jauhoisempia, jotta tärkkelystä irtoaa tarpeeksi.


4 annosta

700 g jauhoisia tai yleisperunoita
4 dl kermaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori valkosipulinkynsi. Kuumenna kerma kattilassa, lisää perunat ja valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä perunoita noin 10 - 15 minuuttia kunnes kerma sakenee. Poista valkosipulinkynsi ja kaada perunat uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Tarjoa esimerkiksi tonnikalakikhernepihvien lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti