lauantai 11. tammikuuta 2014

Klementiinigranaattiomenasalaatti

Minun panokseni joulupöytään oli tänäkin vuonna salaatti. Tämä salaatti sai suuren suosion heti, vaikka granaattiomena olikin vieraampi tuttavuus osalle sukulaisista. Mielestäni klementiinit ja granaattiomena sopivat hyvin joulupöytään. Resepti on peräisin food.com:sta.


8 annosta

2 granaattiomenaa
1 pkt rucolaa
7 klementiiniä
70 g parmesania
2 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria

Halkaise granaattiomena poikittaissuunnassa ja kopsuttele siemenet irti suoraan kulhoon esimerkiksi puisella survimella. Täytä kulho vedellä ja sekoittele siemeniä kädellä. Kalvojen rippeet nousevat kellumaan veden pinnalle ja ne on helppo noukkia pois. Valuta siemenet. Laita rucola kulhoon ja lisää granaattiomenansiemenet sekaan. Kuori ja lohko klementiinit ja lisää salaattiin. Vuole päälle parmesanlastuja ja mausta salaatti etikalla, öljyllä ja rouhitulla mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti