maanantai 13. tammikuuta 2014

Jamien sataybroilerivartaat

Minulla oli maapähkinävoita jääkaapissa maapähkinävoitofun jäljiltä ja loppua päätin käyttää sataybroileriin. Reseptiksi valikoitui Jamie Oliverin ohje 30-Minute Meals-kirjasta. Reseptiä oli minusta melko vaikea seurata, vaikka en ihan ensimmäistä kertaa keittiössä ollutkaan. Ohjeeseen on kaikki vaiheet kirjattu limittäin niin, että lopputulos olisi valmiina puolessa tunnissa. Omaa suoritustani en kellottanut, mutta veikkaan että aika kauaksi jäätiin. Ohjeesta on tarkoitus tulla vartaita sataykastikkeessa, loppukastike erikseen tarjoiltuna, nuudelisalaatti ja vihreä salaatti. Minä en nähnyt syytä jäähdyttää nuudeleita salaatiksi, vaan tarjosin nuudelit kuumana lisukkeena. Olen myös aika surutta soseuttanut sauvasekoittimella kaikki kastikkeiden ainekset, siinä missä Jamie lisää lopuksi nesteitä erikseen.



3 - 4 annosta

Sataykastike:

1 vahva chili
½ valkosipulinkynsi
2 cm pala inkivääriä
2 limeä
½ korianteri
½ dl maapähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
rouhittua mustapippuria
suolaa

Broileri:

puisia varrastikkuja
450 g broilerin rintafileitä
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa

Nuudelilisuke:

100 g cashewpähkinöitä
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 - 4 kerää munanuudeleita
1 chili
tuoretta korianteria
1 - 2 rkl soijakastiketta
1 lime (sataykastikkeeseen raastettu)
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl kalakastiketta

Vihersalaatti:

1 pehtoorin salaatti
tuoretta korianteria

Laita 6 - 8 puista varrastikkua likoamaan veteen. Poista chilin kanta ja kuori valkosipulinkynsi ja inkivääri ja hienonna hieman tarvittaessa. Laita ainekset kulhoon. Raasta limeistä kuoret ja purista toisesta mehu kastikkeen joukkoon. Lisää korianteri, maapähkinävoi ja soija kastikkeeseen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää vettä kunnes saat tahnasta levittyvän pehmeää. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Siirrä puolet kastikkeesta sivuun tarjoiltavaksi erikseen aterian kanssa.

Leikkaa broilerin rintafileet paloiksi ja pujota puisiin vartaisiin. Valele broileri lopulla sataykastikkeella, aseta vartaat pellille, valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa pintaan. Laita vartaat uuniin grillivastusten alle 8 - 10 minuutiksi. Tämän jälkeen käännä vartaat, valele hunajalla ja laita takaisin uuniin 8 - 10 minuutiksi.

Kiehauta vettä kattilassa nuudeleita varten. Nosta vesi liedeltä ja kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita cashewpähkinät muovipussiin ja murskaa kaulimella karkeaksi rouheeksi. Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla. Nosta levyn lämpöä ja lisää hunaja pannulle. Nosta rouhe pannulta kun hunaja on karamellisoitunut. Valuta nuudelit ja lisää pähkinärouheen kanssa kulhoon. Poista chilistä kanta ja soseuta korianterin, soijakastikkeen, limen mehun, seesamiöljyn ja kalakastikkeen kanssa sauvasekoittimella. Sekoita mausteliemi salaattiin ja ripottele vielä halutessasi pintaan tuoretta korianteria.

Revi salaatista lehdet ja siirrä kulhoon. Silppua salaatin joukkoon tuoretta korianteria. Tarjoa vartaat sataykastikkeen, nuudelilisukkeen ja vihersalaatin kanssa. Ota halutessasi pöytään myös limelohkoja, soijakastiketta ja hienonnettua chiliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti