sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Sasso

Kävimme ystävieni kanssa hiljattain testaamassa pohjoisitalialaisen ravintola Sasson Helsingin kauppatorin kupeessa. Ravintola yllätti meidät sekä kokonsa, tyylinsä että asiakaskuntansa puolesta jo ensisilmäyksellä. Sasso on paljon suurempi ravintola mitä odotimme ja todella tyylikkäästi sisustettu. Sijaintinsa puolesta ravintolassa odottaisi olevan paljon turisteja, mutta lähes kaikki keskustelut ympärillämme käytiinkin suomeksi. Jouduimme hetken aikaa odottamaan pöytää saavuttuamme. Harmiksemme meiltä ei kysytty jos olisimme ottaneet juomat odotellessamme. Naulakot on sijoiteltu pitkin ravintolaa ja mekin jätimme takkimme vasta saatuamme pöydän, sillä kaikki ovensuun naulakot olivat täysiä.

Antipastiksi tilasin miedosti savustettua makrillia ja oliivi-sitruunavinaigrettea. Minulla kävi vähän huono tuuri annoksen kanssa, sillä kalan lisäksi se koostui käytännössä sipulista eri muodoissa. Ystäväni tarjoutui vaihtamaan annoksen kanssani ja sainkin sitten aterian aloitukseksi friteerattua kalmaria, paahdettua porkkanaa ja mustaa majoneesia. Kiitos vielä! Kalmariannos oli maistuva, kalmari oli mureaa, porkkana vähän pehmeähköä ja majoneesi sopivan valkosipulista. Tilaamani primi oli ehdottomasti aterian huipennus ja myös ystävieni lemppariannos aterialle. Tilasimme kaikki primiksi tagliolini-pastaa pinaatti-valkosipulikastikkeessa mozzarellan kanssa. Pasta oli aivan täydellistä ja annoksesta löytyi sopivasti suolaisuutta ja hapokkuutta. Tätä söisin koska tahansa uudestaan. Pääruoan kanssa sattui jokin sekaannus ja minulle tuotiin väärä ateria eteen. Minulle sanottiin että oikean annoksen saapumisessa kestää hetki, mutta todellisuudessa annos tuli vasta sen jälkeen kun ystäväni olivat jo lopettaneet syömisen. Tarjoilija veti pisteet kotiin tarjoamalla koko seurueelle ylimääräiset lasilliset viiniä. Hyvin hoidettu tilanne, josta jäi hyvä mieli. Siltikin olisin mieluusti kuullut että annostani ei oltu valmistettu lainkaan. Kun minulle sanottiin että saan oikean annoksen hetken päästä, niin oletin tarjoilijan vain napanneen väärän lautasen mukaan keittiöstä.

Secondiksi tilasin lohiraviolonen, paistettua kampasimpukkaa ja maa-artisokkapyreetä. Pääruoka oli aterian heikoin lenkki. Olisin ehkä kuitenkin halunnut syödä jotain muuta kuin toisen pasta-annoksen ja ruoan maku ei oikein sytyttänyt minua. Raviolone oli jopa vähän kuiva. Tämä voi kuitenkin olla hyvin pitkälle makuasia enemmän kuin se että annoksessa olisi sinällään vikaa. Aterian päätteeksi tilasin dolciksi mascarponemoussea ja -sorbettia sitruskermalla. Annos yllätti positiivisesti, sillä olen hieman ennakkoluuloinen makeita sitruunajälkkäreitä kohtaan. Tässä sitruuna oli kuitenkin jätetty sopivan hapokkaaksi ja annoksen ehdottomasti paras osa oli pyöreä mascarponekiekko moussen ja sorbetin päällä. Ystäväni sai listan ohi tilattua itselleen jäätelöä suklaakastikkeella. Iso kiitos tarjoilijalle ja keittiöön tästä. Jälkkärin kanssa otin vielä limoncelloa, jota olisi löytynyt peräti viittä eri laatua. Tarjoilija kaatoi meille omaa suosikkiaan ja se olikin kivan kirpsakkaa. Aikaa meillä meni syömiseen kolmisen tuntia, joka oli ihan hyväkin asia kun ruokalajeja oli useampi. Tämän kokemuksen perusteella suosittelisin Sassossa illallistamista.

Calamaro fritto con carote e maionese nera - Friteerattua kalmaria, paahdettua porkkanaa ja mustaa majoneesia
Tajarin alla salsa di spinaci ed aglio con mozzarella - Tagliolini-pastaa pinaatti-valkosipulikastikkeessa ja mozzarellaa

Raviolone al salmone con capesante e purea di topinambur - Lohiraviolone, paistettua kampasimpukkaa ja maa-artisokkapyreetä
Mousse e sorbetto di mascarpone con crema d’agrumi - Mascarponemoussea ja –sorbettia sekä sitruskermaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti