sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Cancúnin ravintolat

Havannan ravintoloihin verrattuna Cancúnin ravintoiloista oli suorastaan ilahduttava etsiä tietoa. Lähes jokaisen pöytävarauksen pystyi tekemään netissä ja menut olivat hyvin saatavilla. Keskimääräinen ravintoloiden taso ei ehkä kuitenkaan vastannut ihan sitä mitä Tripadvisorin arvioiden perusteella odotimme. Suurin osa Cancúnin hotelleista sijaitsee 28 km mittaisella rantakaistaleella ja varsinaisessa keskustassa hotelleja on vain kourallinen. Yleistäen voisi kuitenkin sanoa että paremmat ravintolat löytyvät keskustasta ja Hotel Zonelta saat melko keskinkertaista ruokaa ja palvelua. Drinkeistä on Cancúnissa monesti tarjolla frozen- ja on the rocks-versiot. Kannattaa spesifioida haluavansa drinkkinsä on the rocks, mikäli ei halua lasiaan täyteen jääsohjoa.

La Palapa Belga

Imperial Laguna hotellin ravintola Hotel Zonella. Söimme ravintolan terassilla aivan laguunin rannassa. Sijainti oli hieno ja ruoka hyvää. La Palapa Belgasta sain reissun parhaat etanat! Pääruoaksi otin päivän menusta ankkaa kirsikkakastikkeella. Tässä vaiheessa vähän ihmettelimme miten muuten tyylikkäässä ravintolassa lisukkeeksi tulee keitettyä parsakaalia. Loman edetessä totesimme, etteivät lisukkeet ole ehkä Cancúnin keittioiden vahvoin puoli ja kukkakaaliparsakaalilinjalla mentiin monessa kivemmankin oloisessa ravintolassa. Annokseni ankka oli hyvää ja sopivan mehevää, mutta pinnasta rapeaa. Jälkiruoaksi otin ravintolassa itsetehtyä mustaherukkaserbettiä. Jälkkärin olisin voinut ehkä skipata.
Wazaaabi Sushi House

Sushiravintola kauppakeskuksessa hieman syrjässä Cancúnin keskustasta. Emme ihan ymmärtäneet mitä tarjoilija meille selitti näyttäessään paria tilaamaamme annosta ja sanoessaan two for one. Näiden parin annoksen sijaan saimme kaiken tilaamamme ruoan tuplana, vaikkakin yksien annosten hinnalla. Yhtä pahaa sushiähkyä en ole saanut sitten taannoisen Singaporen reissun, jossa vahingossa tilasimme kaiken tuplana. Paikka ei ehkä edusta sushia ihan perintesimmillään, vaan listalta löytyy jos jonkinlaisia kombinaatioita, joissa samaan rullaan on yhdistetty kalan lisäksi esimerkiksi avocadoa, tuorejuustoa ja erilaisia maustekastikkeita. Kokeilimme myös tuoreilla kasviksilla ja kalalla täytettyjä springrolleja. Sinällään sushit olivat hyviä, mutta pieni (ok, iso) epätoivo iski kesken syömisen annoksista, joita jatkuvalla syötöllä kannettiin pöytään. Olisi ollut  kiva jos tarjoilija olisi ehdottanut, että ehkä haluamme pienentää tilausta koska kaikki tulee kahteen kertaan. En tiedä olisiko näin käynytkin jos olisimme olleet espanjankielentaitoisia.


L'escargot

Pieni intiimi ranskalainen ravintola Cancúnin keskustassa. Paikan omistaja otti meidät itse vastaan saapuessamme illalliselle. Aterian alkuun tilasin ravintolan nimikkoannoksena etanoita, mutta valitettavasti ne jäivät toiseksi La Palapa Belgan etanoille. Uskoisin että pelkkä lämpötilan nosto olisi auttanut asiaa jo paljon, sillä voisulan on oltava todella kuumaa ollaakseen minun makuuni hyvää. Pääruoan lohi korianteripestolla oli hyvää ja pesto täyteläisen makuista. Annoksen esillepano oli tosin jokseenkin ruotsinlaivamainen. Ravintola oli kokonaisuudessaan ihan ok kokemus ja voisin käydä sen uudestaankin tsekkaamassa, jos olisin Cancúnissa.
Chef Cristian Morales

Tarkista että taxikuski tietää ravintolan, sillä kaupungista löytyy ilmeisesti kaksi samannimistä katua! Ravintolana Chef Cristian Morales oli yksi lomamme huippukohtia. Saavuimme ravintolaan myöhässä jouluaattona, kiitos seikkailuiden väärässä osoitteessa. Olimme illan viimeiset aterioijat ja paikkaa oltiin jo hiljalleen sulkemassa. Palvelu oli kuitenkin loppuun saakka ystävällistä ja kohteliasta. Jouluna oli tarjolla liha- ja kalamenu, joista me valitsimme kalamenun. Tilausvaiheessa meille ei mainittu monta annosta menuun kuuluu ja viidennen ruokalajin kohdalla meidän oli kysyttävä montako annosta vielä on tulossa. Kuulimme ruokalajeja olevan kahdeksan ja se olikin oikein hyvä määrä, vaikka ehkä seitsemänkin olisi riittänyt. Annoksissa oli mm. melonia ja vuohenjuustoa, parsakeittoa, tonnikalatartaria ja vuohenjuustoravioleja. Jokainen annos oli kauniisti ja erilaisesti tarjoiltu ja niiden maut ja tekstuurit olivat viimeisen päälle hiottuja. Jos minun pitäisi yhtä ravintolaa Cancúnissa suositella, niin se olisi ehdottomasti tämä.
Mextreme

Amerikkalainen tex mex-syöttölä amerikkalaisille turisteille. Päädyimme tänne etsiessämme The Surfin Burritoa. The Surfin Burritoa ei sillä kertaa löytynyt, mutta burritonhimo jäi ja päädyimme tänne. Aterian jälkeen totesin ystävälleni, että huonon ruoan syöminen harmittaa aina niin paljon. Ei paikka nyt surkein käymistämme ollut, mutta burrito nyt vaan on ruoka mihin suhteellisen helpolla saisi sekä mehevyyttä että makua. Kiitosta ravintolalle kuitenkin annoksen toteuttamisesta sipulittomana, jopa guacamole oli tehty minulle erikseen.


Labna

Yucatanilaista keittiötä Cancunin sydämessä. Ravintolan sisustus valitettavasti pilasi hieman tunnelmaa jo saapuessamme syömään. Vastaava sisustus kielii yleensä ketjuravintoloista, joiden konseptiin kuuluu saman annoksen saaminen samalla tavalla ja samanlaatuisena kaikista ketjun ruokapaikoista. Ravintolalla ei ole omaa viinilistaa vaan viinipullo tuotiin meille naapuriravintola La Habichuelasta. Pöytään tuli aluksi nachoja erilaisten kastikkeiden kanssa, joista vihreä vahva jalapeñokastike oli ihan hyvää. Alkuun söimme molemmat paljon kehuja saaneen limekeiton. Keitto oli kanaliemenomainen ja siinä oli myös kananpaloja mukana. Tämä olikin yksi reissun onnistuneimpia annoksia, jota teki mieli päästä kokeilemaan kotonakin. Keittoon tuli erikseen vielä mausteita pöytään, joita sai lisätä mielensä mukaan. Pääruoan kanssa arvoimme pitkään, sillä moni annos ei sisältänyt mitään kastiketta ja me satumme molemmat olemaan aika tavalla kastikkeiden perään. Kuten vähän arvelimmekin, niin pääruoat kalpenivat selkeästi alun keitolle. Koettaisin ehkä mieluummin etsiä toisen ravintolan josta saa limekeittoa, kuin menisin tänne uudestaan.


Peter's Restaurant

Yksi reissun parhaista ravintolakokemuksista. Peter's Restaurant tarjoaa kansainvälistä ruokaa Cancúnin keskustassa, ensimmäisen kadun kulmauksessa Hotel Zonen jälkeen. En valitettavasti ollut kovin nälkäinen ja suunnittelin kahden alkuruoan tilaamista. Sieniraviolit olivat päässeet loppumaan, joten päädyin salaattiin ja keittoon. Alun Granny Smith-omppusalaatti oli aivan ihana ja ei niin nälkäisenäkin lautasen sisältö hupeni kuin huomaamatta. Pääruoaksi otin todella onnistuunen bouillabaissen aiolileivällä. Minua jäi harmittamaan että ravintolavaraus osui illalle jolloin ei jaksanut syödä, sillä listalta olisi löytynyt myös kivan kuuloinen briejuustopäärynäjälkkäri. Peter itse kävi tervehtimässä kaikkia ruokailijoita aterian jälkeen. Iso peukku ravintolalle ja suosittelen ehdottomasti käyntiä jos satut Cancúnissa olemaan.


The Surfin Burrito

Hyvin tehtyjä kalifornialaisia burritoja vaatimattoman näköisessä ravintolassa Hotel Zonella. Onnistuimme ensimmäisellä etsintäkerralla kävelemään ravintolan ohi kolmesti(!). Ravintola ei siis ole rannan puolella, vaan vastaapäätä Señor Frog'sia. Kävimme paikassa burritoilla kahdesti. Ensimmäisellä kerralla jono oli pitkä vesisateesta huolimatta (vai sen takia?) ja toisella kerralla annokset tulivat ripeähkösti pöytään. Menussa on burritojen lisäki muitakin annoksia, kuten tonnikalahampurilainen, mutta me päädyimme kummallakin kerralla burritoihin. Paikassa on vähän Subwayn tyylinen systeemi, jossa burritotortillasta täytteisiin kaikki valitaan annokseen itse. Mielestäni systeemi oli ihan parhautta, sillä burritosta sai juuri mieleisensä. Maun puolesta ollaan kuitenkin kaukana ketjuravintoloista ja burritot olivat yksiä parhaista joita olen ikinä syönyt. Ravintolan ulkonäkö ei onneksi aina kerro koko totuutta paikasta. Drinkkeinä joimme coco locot, joissa on kookosvettä ja rommia. Ensimmäisellä kerralla ne tulivat ämpärin kokoisista laseista ja seuraavalla kerralla kookoksista, jolloin sisällön määrä vaikutti olevan hieman pienempi.
La Habichuela Sunset

Cancúnin suosituimman ravintolan sisarravintola Hotel Zonella. Me jatkoimme aterian jälkeen Coco Bongoon baariin, joten valitsimme tämän Hotel Zonella sijaitsevan ravintolan. Saapuessamme ravintolaan varmaan viisi eri tarjoilijaa sähläsi pöytämme kanssa ennen kun meidät lopulta ohjattiin sinne. Sateisena päivänä toivoimme pääsevämme sisälle syömään, mutta meille vakuuteltiin ettei sada ja meidät ohjattiin terassille. Saimme alkujuomat pöytään kun alkoi sataa. Hetken aikaa sateessa istuttuamme meiltä tultiin kysymään haluammeko vaihtaa pöytää: emme tietenkään, kukapa nyt ei haluaisi syödä vesisateessa... Meidät siis ohjattiin terassille katoksen alle aterioimaan. Ruoat tulivat ihan hillitöntä vauhtia pöytään, minulla oli alkujuoma kesken vielä pääruoan saapuessa. Viiniin asti emme ikinä päässeet, mutta sekä alun margarita että lopun litsidaiquiri olivat niin sokerisia etten saanut kumpaakaan loppuun asti juotua. Pöytämme oli myös suoraan kaiuttimen vieressä mikä teki ateriasta melko meluisan. Alkuruoan tonnikalatartar oli ihan jees, mutta listassa lupailtua mangoa se ei ollut nähnytkään. Pääruoan päärynäankka oli kuivahkoa ja tarjoiltiin kuinkas muuten kuin kukkakaaliparsakaaliporkkanan kanssa. En jälleen ollut kovin nälkäinen ja jätin suurimman osan annoksesta. Tarjoilija tivasi minulta ties miten monta kertaa mikä annoksessa oli vikana ja vaati minua olemaan rehellinen, sillä hän en uskonut vastaustani siitä että olin täynnä. Tivaamisesta jäi vähän huono fiilis. Ateriamme aikana olimme viimeiset ihmiset terassilla syömässä ja ympärillämme pyöri henkilökuntaa muuttamassa paikan sisustusta ja äänentoistojärjestelmiä iltaa varten, jolloin paikasta ilmeisesti tulee klubi. Siinä roudauksen keskellä oli oikein tunnelmallista syödä.

Savio's Bistro by La Dolce Vita

Savio's Bistro saa kunniamaininnan reissun huonoimpana ravintolakokemuksena. Kuten La Habichuela Sunset myös Savio's Bistron on Cancúnin keskustassa sijaitsevan ravintolan sisarravintola Hotel Zonella. Meidät ohjattiin laiturilla olevalle pöydälle syömään. La Habichuelaan verraten näkymä laguunille oli kieltämättä kaunis, sillä täällä ei ollut ranta täynnä moottoriveneitä. Kaverini ei halunnut alkuruokaa, joten tilasin itselleni salaatin pizzan kanssa samaan aikaan pöytään. Italialaisessa ravintolassa kun oltiin, niin ajattelin pizza margheritan olevan nappivalinta. Pizza oli ehkäpä aneemisin mitä olen ikinä nähnyt, söin sitä pari palaa ja siirryin salaattiin. Minulle tuli pizzasta mieleen huonosti lämmitetty pakastepizza, josta on täytteet kaavittu pois. Kun tarjoilija seuraavan kerran tuli pöytään sanoin että pizzani oli jäähtynyt jo pöytään tullessaan. Tarjoilijan mielestä vika oli siinä, että tilasin salaatin samaan aikaan ja hän vei pizzani pois siksi aikaa että söin salaattini. Jännä että kaverini samaan aikaan tullut pizza ei ollut jäähtynyt, vaikka hänkin oli sitä syönyt salaattini syömisen ajan. Salaatin syötyäni minulle tuotiin sama pizza uudestaan pöytään, nyt vain lämpölampun alla hengailleena. Koetin demostroida tarjoilijalle että pizzapalaa ei normaalisti voi pyöritellä kädessä ympäri ilman että täytteille tapahtuu mitään ja että haluan uuden pizzan. Selvitin että pizzassa pitäisi olla rapean pohjan ja juuston tulisi olla sulaa, kun pizza tulee pöytään. Minulle luvattiin tehdä uusi pizza, mutta hetken päästä pöytään tuli samainen nyt toiseen kertaan lämmitetty pizza minun hampaanjäljilläni. Pizzan päälle oli lisätty juustoa ja se oli laitettu uudestaan uuniin. En suostunut syömään tätä pizzaa, sillä minulle oli kuitenkin luvattu uusi annos. Tässä vaiheessa tarjoilija alistui kohtaloonsa ja minulle tuotiin uusi, yhtä huono, mutta sentään lämmin pizza. Me mietimmekin kaverini kanssa, että lähettävätköhän he saman tarjoilijan vielä tuomaan sen. Arvuuttelumme osui oikeaan ja meille vieras tarjoilija toi tämän uuden pizzan. Laskun meille toi jälleen tuttu tarjoilija ja hänen viimeinen kommenttinsa oikein kruunasi illan. Hän kysyi miten pizza maistui ja sanoin sen olleen parempi kuin ensimmäinen, mutta silti ei kovin hyvän. Tarjoilija tokaisi että ehkäpä seuraavalla kerralla minun pitäisi tilata jotain muuta kuin pizzaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti