sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Puolukkaglögi

Halusin tehdä punaista glögiä, josta saa myös kiilteen glögijuustokakkuun. Puolukkaglögi tuntui luontevalta vaihtoehdolta ja yhdistelin glögiin reseptejä Yhteishyvästä ja Tsajutista. Molemmissa oli suunnilleen samat mittasuhteet aineksilla, vaikka ainekset sinällään vähän vaihtelivatkin. Meille glögi oli kuitenkin alkuun melkoinen pettymys, sillä se ei maistunut oikein miltään. Ratkaisin ongelman keittämällä uudet puolukat ja mausteet tässä laimeassa glögissä. Helpommalla kuitenkin pääset kun lisäät juomaan suoraan tuplaten makua antavia aineita. Sokerin määrää reseptissä tuttuun tapaan vähentelin.


1 l vettä
400 g puolukoita
4 kanelitankoa
4 tl kokonaisia neilikoita
2 tl kardemumman siemeniä
reilu pala tuoretta inkivääriä
½ dl ruokosokeria
½ dl fariinisokeria
(kirkasta viinaa)

Kuori ja paloittele inkivääri. Lisää kaikki ainekset viinaa lukuun ottamatta kattilaan ja kiehauta. Riko puolukoita vielä kauhalla tarvittaessa. Nosta kattila liedeltä ja anna glögin maustua noin 15 minuutin ajan. Siivilöi juoma ja tarjoa sellaisenaan, kirkkaalla terästettynä tai käytä juoma glögijuustokakun kiilteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti