sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Silakkapihvit

Sain jokunen vuosi takaperin silakkamarkkinoiden aikaan innostuksen tehdä silakkapihvejä. Täysin mieleistäni reseptiä en löytänyt, joten yhdistelin omaan ohjeeseeni useamman reseptin parhaat palat. WWF:n Kalaopas näyttää vihreää valoa silakan syömiselle ja opas jopa kehottaa: "Syö enemmän silakkaa!". Paitsi että silakka on hyvän makuista, se on myös ympäristöystävällisempi valinta lautaselle.


3 annosta

600 g silakkafileetä
sitruunapippuria
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
ruisjauhoja
valkopippuria
suolaa
voita

Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin esimerkiksi leivinpaperin päälle. Ripottele fileille sitruunapippuria ja silppua tuoretta ruohosipulia ja tilliä joka toisen fileen päälle. Nosta suunnilleen samankokoiset fileet päällekkäin pihveiksi, niin että mausteet jäävät pihvien sisään ja nahkapuoli jää ulospäin. Mausta ruisjauhot suolalla ja valkopippurilla, kääntele pihvit jauhoseoksessa ja paista voissa pannulla rapeiksi kummaltakin puolelta. Tarjoa esimerkiksi kermaviilikastikkeen ja perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti