maanantai 3. joulukuuta 2012

Tokyo 55

Olin käynyt ennen tätä kertaa kerran aikaisemmin Tokyo 55:ssä syömässä. Paikasta jäi muuten ihan hyvä fiilis, mutta toisaalta se on myös ollut ainoa ravintola missä olen tilannut jälkiruoan silkkaa nälkääni, koska annokset olivat sen verran kevyitä ja pieniä. Nyt pääsi käymään vähän päinvastoin ja minulta jäi varmaan lounaan verran susheja yli, jotka kyllä pakattiin kaverilleni evääksi seuraavalle aamulle. Tämänhetkisessä menussa mikään pääruoka ei vaikuttanut kovin innostavalta, joten otin alkuun misokeiton ja pääruoaksi sushia. Tokyo 55 on enemmän fuusioravintola, kuin japanilainen paikka. Menusta löytyy esim. lohicheviche tamariinikastikkeella ja poronfileetä tomaatti-chililinssipaistoksella.

 Päätin kokeilla jotain ei niin perinteisiä susheja tällä kertaa. Otin annoksen pohjaksi 12 palan Combo C:n ja siihen tilasin lisäksi muikkumakin ja day dream rollit. Oletin että rullia tulisi neljä tai kuusi, mutta kumpiakin tuli kahdeksan ja rullat eivät tosiaan olleet mitään pieniä suupaloja. Tempuroitu muikku oli maun ja koostumuksen puolesta erinomaista. Rapea muikku kävi hyvin sushiin. Day dream rolleista en niin välittänyt. En muutenkaan ole mikään suuri kylmäsavulohen ystävä, oletin saavani lämminsavulohta. Juustoa oli aika reilusti ja savukalanmaku peitti muita makuja alleen, jopa kylmäsavulohesta pitävän ystäväni mielestä. Fiilis susheissa oli jotenkin jouluinen. Tämän kokemuksen perusteella antaisin tuomion että fuusiokeittiön sushit voivat onnistuneina olla todella maittavia suupaloja, mutta ei ole mitenkään itsestään selvää että maut menevät kohdilleen. 

Viime käynnilläkin kiinnitin huomiota siihen että sushit eivät ole ulkoisesti järin nättejä. Tällä kertaa toisiinsa liimaantuneita muikkususheja sai oikein irrotella toisistaan. Jos sushikokin ylpeys on sushien ulkonäkö siinä missä makukin, niin Tokyo 55 ei kyllä aivan lunasta paikkaansa sushiravintoloiden keskuudessa. Palvelu oli ihan ystävällistä, mutta hieman hapuilevaa. Muistan että viimeksi saimme vääriä annoksia pöytään. Nyt meiltä esim. unohdettiin kysyä juomat, saimme todella pitkään odotella tyhjien lautasten poisvientiä ja ystävältäni laskutettiin kaksi viinilasia yhden sijaan. Ei ravintola niin huono paikka ole, kuin mitä arvostelu ehkä antaa ymmärtää, mutta on paikalla kyllä petrattavaakin.

Misokeitto
Combo C: 12 palaa (Nigirit: lohi, tonnikala, rapu, amaebi, mäti, ankerias. Puolikas lohimaki ja puolikas tonnikalamaki),
Muikkumaki (Muikkutempura, tuorejuusto, chilikastiketa ja mätiä) ja
Day dream roll (Savulohta, viikunajuustoa ja kurkkua)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti