sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Lämmin omenasiideri

Lämpimän siiderin makuun pääsin ensimmäisen kerran vuosi takaperin Voisilmäpelin reseptiä käyttäen. Omaan versiooni olen tuplannut mausteiden määrän ja mielestäni se on juuri sopivaa niin. Tällä kertaa lämmin juoma tehtiin Stowford Press-siideristä, mutta olen miettinyt että esimerkiksi kaneliomenainen Thatchersin Katy voisi myös sopia juomaan erinomaisesti. Paistomittari voisi helpottaa juoman valmistamista, mikäli siinä meinaa säilyttää alkoholin.


2 annosta

2 dl omenamehua
2 kanelitankoa
10 kokonaista neilikkaa
reilu pala tuoretta inkivääriä
5 dl kuivaa siideriä

Kuori ja paloittele inkivääri. Lisää omenamehu kattilaan ja keitä mausteita omenamehussa kannen alla noin vartin ajan. Lisää siideri ja lämmitä uudestaan. Alkoholin haihtumispiste on 78  ºC, joten älä päästä juomaa enää kiehahtamaan mikäli haluat säilyttää siinä olevan alkoholin. Siivilöi juoma laseihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti