keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Savulohipyörykät

Sain synttärilahjassa wasabituorejuustoa ja tuumin mihin sitä käyttäisin. Jotenkin tuli mieleen voisiko savulohesta tehdä pyöryköitä ja kyllähän sellaisia reseptejä löytyi useampikin. Minä yhdistelin tähän ohjeeseen Food.comin ja BBC:n reseptejä. Jos et löydä wasabituorejuustoa, niin voit sekoittaa ruokaa varten wasabia tai vaikkapa piparjuuritahnaa maustamattoman tuorejuuston joukkoon. Pyöryköistä tuli tosi hyviä, mutta oli vähän huono idea oikaista ja tehdä muusia kaveriksi pyöryköille. Savulohipyöryköiden pehmeä sisus olisi kaivannut vastapainokseen lisukkeen, jossa on enemmän purutuntumaa. Wasabituorejuustokastike puolestaan oli tosi kivan raikas pyöryköiden kanssa.


4 annosta (n. 18 kpl)

400 g jauhoisia perunoita
400 g savustettua lohta
100 g wasabituorejuustoa
1 rkl kokojyväsinappia
½ sirtuuna
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
korppujauhoja
voita

Kuori ja kuutioi perunat ja keitä kypsäksi. Muusaa perunat survimella. Poista savulohesta tarvittaessa ruodot ja sekoita kala haarukalla perunamuusin joukkoon. Sekoita tuorejuusto lohiperunaseokseen. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja mausta seos sitruunankuorella, sinapilla, silputulla tuoreella tillillä ja ruohosipulilla, suolalla ja mustapippurilla. Muotoile massasta pyöryköitä ja kieritä ne korppujauhoissa. Paista pyörykät voissa pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti