sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Broileriparsakaalipiirakka

Tutun As I see it...-blogissa kokkailtiin broileriparskaalipiirakkaa ja sain siitä inspiksen tehdä vastaavaa itsekin kotona. Kaipailin vähän erilaista makumaailmaa piirakkaani ja mausteiksi valikoituivat sinappi, hunaja ja tuore timjami. Tässä reseptissä on ehdottoman tärkeää, että käytät tuoretta parsakaalia. En olisi varmaan tajunnut asiasta edes sanoa, ellei piirakkaohjeen googletus olisi paljastanut kasapäin reseptejä, joissa valmispiirakkapohja yhdistetään hunajamarinoituihin broilerisuikaleisiin ja pakasteparsakaaliin. Parsakaalin irrottaminen kukinnoiksi vie aikaa ehkä puoli minuuttia, mutta sillä vaivalla saakin sitten todella maistuvaa ja rapeaa vihannesta piirakkaansa. Ole silti tarkka tuoreenkin parsakaalin kanssa ettet vahingossa kypsennä sitä mössöksi. Pohjaan nappasin ohjeen Leipoi, leipoi...:sta. Olin joskus ostanut perunahiutaleita gluteenittomaan piirakkapohjaan, mutta ne jäivät käyttämättä kun keliaakikkovieras peruikin osallistumisensa niihin kemuihin. Nyt sitten halusin pohjan, johon hiutaleita saa käytettyä ja todella hyvä pohja kyllä tulikin. Täytteen mittasuhteet nappasin Myllyn Parhaan reseptistä.


4 annosta ateriana

pohja:

1 dl perunahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl kylmää vettä

täyte:

300 g broilerin fileesuikaleita
öljyä
1 parsakaali
½ tl suolaa
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
1 rkl kokojyväsinappia
1 tl hunajaa
150 g juustoraastetta
tuoretta timjamia

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja nypi sekaan voi. Sekoita kylmä vesi taikinaan ja laita taikina jääkaappiin odottamaan siksi aikaa kun valmistat täytteen. Paista broilerin fileesuikaleet öljyssä pannulla kypsiksi. Kun broileri on kypsää revi parsakaali kukinnoiksi ja lisää pannulle. Lisää suola ja pyöräytä se tasaisesti broilerin ja parsakaalin joukkoon. Varo kypsentämästä parsakaalia liikaa. Sekoita kermaviilin joukkoon kananmunat, sinappi, hunaja ja juustoraaste. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia 225-asteessa. Lisää esipaistetun piirakkapohjan päälle broileriparsakaaliseos ja kaada päälle maustettu kermaviili. Silppua piirakan päälle reilusti tuoretta timjamia ja paista 225-asteessa vielä puoli tuntia. Tarjoa ateriana tai pienempinä viipaleina illanistujaisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti