keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Mutakakku appelsiiniranskankermalla

Kaverini on suklaan ystävä ja päätin leipoa hänelle yllätykseksi synttärikakun. Hänkään ei ole mitenkään överimakeiden ruokien ystävä ja katsoin että mutakakusta saa helposti vähän vähemmän makean tehtyä kakun rakenteen siitä kärsimättä. Suklaiden kanssa tosin tuli vähän ylläreitä vastaan. Ostin aluksi Fazerin tummaa leivontasuklaata ja vasta himassa huomasin sen olevan ainoastaan 44 %:sta. En tiennyt että tuota edes saa myydä tummana suklaana! Uusi yritys kauppaan ja Maraboun 84 %:sta suklaata lisättäväksi tuon vaaleamman joukkoon. Tässä pisti silmään ainesosaluettelon aromi, mitä löytyy itse asiassa molemmista suklaalevyistä. Seuraavan kerran kun ostan suklaata niin teen läksyni paremmin ja tutkin mitä ja mistä kannattaa ostaa. Kaikesta huolimatta kakusta tuli hyvä ja tuli jopa kommenttia ettei kakku ainakaan lisää sokeria kaipaa, vaikka olin tiputtanut määrän neljännekseen alkuperäisestä ohjeesta. Ohje siis löytyy Fazerin tumman leivontasuklaan kääreestä ja esim. Just stay positive-blogista. Käytin 50/50 noita kumpaakin suklaata ja tuota Fazerin versiota jäi ylikin. Uutta suklaareseptiä saattaa siis ilmaantua lähiaikoina. Appelsiiniranskankermaan hain ideaa grillattujen nektariinien sitruuna crème fraîchesta. Mitään kivan raikasta lisuketta mutakakulle ei muuten tuntunut löytyvän, mutta mielestäni tuo oli aivan nappivalinta.


4 kananmunaa
½ dl (ruoko)sokeria 
100 g voita
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g crème fraîchea
½ appelsiini
1 rkl tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Minä tein vaahdotuksen ihan tavallisella sauvasekoittimella ja ainakin leivonnan lopputulos oli hyvä. Sulata voi mikroaaltouunissa, paloittele suklaa voin sekaan ja sulata mikrossa loppuun. Kaada suklaaseos munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti taikinaan. Voitele ja jauhota leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista mutakakkua n. 9 minuuttia uunissa. Minä paistoin ohjeen mukaisen 12 minuuttia ja makuuni kakku olisi voinut olla mutaisempi. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori crème fraîchen joukkoon ja mausta tomusokerilla. Tarjoa appelsiiniranskankerma mutakakun lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti