sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Marinoidut oliivit ja juusto

Kaverini järjesti synttärinsä espanjalaisessa hengessä ja lahjatoiveena oli tapaksia nyyttärihengessä. Ei varmaan ole kovin yllättävää että päätin tehdä marinoituja oliiveja. Reseptejä selatessani minulle tuli tämä Pirkan resepti vastaan jossa marinoitiin oliivien lisäksi juustoa. Idea on niin nerokas, että melkein tekisi mieli ottaa siitä kunnia, mutta annetaan se nyt kuitenkin kenelle se kuuluukin. Sovelsin Pirkan reseptistä mieluisan itselleni, sillä olen hieman ennakkoluuluinen sitruunan ja oliivien yhdistelmää kohtaan. Olen joskus syönyt sitruunatäytteisiä oliiveja, jotka eivät napanneet yhtään, mutta luulisin että hyvin tehtynä tämäkin yhdistelmä olisi paljon parempi. Tapaskulhosta napsittiin ensin juusto loppuun, sitten vihreät oliivit ja viimeisiksi jäivät kalamataoliivit. Juustolla ja vihreillä oliiveillakin siis varmaan pärjäisi, mutta toki vieraiden makumieltymyksetkin voivat vaihdella. Makumaailma saattoi tässä kyllä mennä enemmän Italian kuin Espanjan suuntaan, mutta hyvää oli joka tapauksessa.


1 prk vihreitä oliiveja
1 prk kalamataoliiveja
200 - 300 g kermajuustoa
½ dl extra virgin oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1/3 vahva chili tai isompi pala miedompaa
tuoretta timjamia

Valuta oliivit ja kuutioi juusto ja siirrä molemmat kulhoon. Kaada sekaan oliiviöljy ja balsamietikka. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi reiluiksi viipaleiksi ja hienonna chili. Lisää valkosipuli ja chili kulhoon. Silppua sekaan tuoretta timjamia. Minä laitoin lähes koko ruukullisen yrttiä marinadiin. Sekoita ainekset huolella ja anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan ennen tarjoamista. Sekoittele oliiveja ja juustoa välillä maustumisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti