lauantai 11. toukokuuta 2013

Tomaattikorianterichutney - Dhaniya ko chutney

Kasvisruokaa Nepalista-kurssilla tätä pikkelssiä tehtiin friteerattujen kasvisten kaveriksi, mutta mielestäni annos sopii ihan hyvin muidenkin nepalilaisten ruokien kanssa. En sitten tiedä miten autenttista sellaisia yhdistelmiä on tarjota. Tykästyin jo kurssin illallisella tähän chutneyyn ja ominainen maku sille tulee szechwanpippurista, jonka toinen nimi annetussa ohjeessa on timmur. Rakkaalla lapsella on monta muutakin nimeä ja maustetta löytää myös nimillä Sichuan pepper, Szechuan pepper, Chinese pepper, Japanese pepper, aniseed pepper, Sprice pepper, Chinese prickly-ash, Fagara, sansho, Nepal pepper ja Indonesian lemon pepper. Vii Voanista mausteen löytää hieman erikoiselta vaikuttavalta Fragrant chillin nimellä ja omani tilasin Chilikaupasta Sichuaninpippurin nimellä. Se ettei kotikaupungista löydy etnistä kauppaa ei siis ole mikään syy olla valmistamatta tätä chutneya!


6 annosta

5 tomaattia
1 vihreä chili
pala sitruunaa
1 valkosipulinkynsi
pala tuoretta inkivääriä
1 tl suolaa
1/4 tl szechwanpippureita
4 oksaa tuoretta korianteria

Kalttaa tomaatit. Tee tomaattien kantoihin ristiviillot ja upota ne kiehuvaan veteen n. 20 sekunniksi. Nosta tomaatit jääkylmällä vedellä täytettyyn astiaan ja nylje niistä sormin kuoret irti. Tomaattien kalttaaminen on oikeasti todella helppoa, eikä sitä työvaihetta tarvitse mitenkään jännittää. Siirrä tomaatit kulhoon ja purista päälle noin 2 ruokalusikallista sitruunamehua. Kuori valkosipuli ja inkivääri ja paloittele niitä hieman veitsellä. Lisää loput ainekset kulhoon ja soseuta esim sauvasekoittimella. Jäähdytä chutney ennen tarjoilua ja tarjoa nepalilaisen ruoan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti