torstai 9. toukokuuta 2013

Perunaa ja herneenversoja - Alu ra kerauko muntako tarkari

Tämäkin resepti on lähtöisin käymältäni Kasvisruokaa Nepalista-kurssilta. Annos on maukas, vaikkakin aika tuhdin valkosipulinen. Minä laitoin ohjetta vähemmän valkosipulinkynsiä, sillä kynnet olivat sen verran reilun kokoisia. En ehkä tarjoaisi tätä ruokaa ihan yksistään, vaan mieluummin osana kattausta jossa on muitakin nepalilaisia ruokia, sillä tämä ruoka kuitenkin koostuu pääosin perunasta. Lisukkeeksi ruoalle tein tomaattikorianterichutneyn, johon sain ohjeen samalta kurssilta.


2 annosta

5 valkosipulinkynttä
4 cm pala inkivääriä
½ dl öljyä
4 isoa perunaa
1 tl kurkumaa
2 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl currya
3 tomaattia
1 vihreä chili
2 tl suolaa
tilkka vettä
1 ruukku herneenversoja
tuoretta korianteria

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Paista niitä reilussa öljyssä hetken aikaa kuumalla pannulla. Kuori ja pilko perunat reiluiksi paloiksi ja lisää pannulle kurkuman kanssa. Paista perunoita parin minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää juustokumina, korianteri ja curry ja sekoita hyvin perunoiden joukkoon. Pilko tomaatit ja hienonna chili ja lisää ne suolan kanssa pannulle. Peitä kannella ja anna hautua. Voit lisätä pannulle vettä tarvittaessa. Kun perunat alkavat olla kypsyneitä, lisää pannulle pilkotut herneenversot ja paista sekoitellen kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Silppua halutessasi annoksen päälle vielä tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti