tiistai 28. toukokuuta 2013

Sitruunainen parmesanbasilikapasta

Olin aiemmin kokkaillut parsaa ja katkarapuja parmesanleivällä Ruoka.fi:n ohjeen mukaan. Leivistä ei minun makuuni tullut kovin kummoisia, mutta aineksista minulle jäi yli parmesania, sitruunaa ja tuoretta basilikaa. Pienellä reseptien etsimisellä vastaan tuli Kotikokin tekniikan pastaresepti, jossa kummatkin maut pääsisivät oikeuksiinsa. Ohjeen mukaan pasta tarjoillaan broilerin kanssa, mutta pastan voi ihan hyvin soveltaa muidenkin ruokien lisukkeeksi tai primiksi ateriaan sellaisenaan. Alkuperäisessä ohjeessa on 6 rkl eli 0,9 dl oliiviöljyä, mutta laitoin sitä vähän hillitymmin omaan annokseen. Voit toki lisätä öljyn määrää itsellesi mieluisaksi.


3 annosta

9 - 12 kerää nauhapastaa
450 g broilerin rintafileitä
1 valkosipulinkynsi
100 g parmesania
1 sitruuna
3 rkl oliiviöljyä
2 kananmunan keltuaista
1 ruukku tuoretta basilikaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja paista hetken aikaa öljyssä pannulla. Lisää broilerin rintafileet ja paista kypsiksi. Mausta broileri suolalla ja pippurilla. Raasta parmesan ja sitruunan kuori. Sekoita kulhossa parmesan, sitruunan kuori ja mehu ja oliiviöljy. Erottele kananmunan keltuaiset ja lisää seoksen joukkoon. Mausta parmesanseos silputulla tuoreella basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Kun pasta on paria minuuttia vaille kypsää, nosta kastikekulho kattilan päälle ja kypsytä se sekoitellen. Sekoita parmesanseos valutetun pastan joukkoon ja ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä. Tarjoa pasta viipaloidun broilerin rintafileen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti