sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Tsatsiki

Jatketaan Valion reseptien käyttämistä ilman Valion tuotteita. Halusin tehdä tsatsikia lisukkeeksi falafelpyöryköille, vaikka se ei ilmeisesti kovin tyypillinen yhdistelmä olekaan. Parhaimman kuuloinen resepti äkkiseltään löytyi Valiolta ja tein siitä vähemmän valkosipulisen version itselleni. Ohjeesta poiketen en lisännyt tsatsikiin mustapippuria, joka mielestäni ei siihen kuulu ja toisaalta laitoin kastikkeeseen oliiviöljyä makua antamaan. Vaihdoin myös sokerin suolaan ja puristin kastikkeen joukkoon hieman sitruunamehua. Öh, onkohan tämä nyt oikeastaan enää lainkaan tuo Valion ohje muuten kuin jogurtin ja kurkun mittasuhteiden puolesta.


4 annosta

1 kurkku
1 tl suolaa
400 g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
pala sitruunaa
1 rkl oliiviöljyä
tuoretta minttua

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita siivilään. Sekoita suola kurkkuraasteen joukkoon ja anna raasteen seistä vartin ajan siivilässä. Purista kurkuista irronnut neste pois ja sekoita kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Hienonna valkosipulinkynsi erittäin hienoksi ja lisää kastikkeeseen. Mausta tsatsiki suolalla, puristetulla sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja silputulla tuoreella mintulla. Tarjoa esimerkiksi seitan kepabin tai falafelin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti