sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Chilinen tofusalaatti

Minun alkoi tehdä mieli tofusta tehtyä salaattia ja pienellä hakemisella löysin hyvän kuuloisen ohjeen ET-lehdestä. Lisäsin hieman makuja vielä alkuperäiseen ohjeeseen nähden ja täytyy sanoa, että todella hyvää tuli. Olin hieman ennakkoluuloinen auringonkukansiementen uittamista soijassa kohtaan, mutta se olikin tämän koko salaatin juju. Tofukuutiot sinällään jäävät makeiksi ja suola salaattiin tulee siementen soijan mukana. Taidan olla aika suuriruokainen sillä alkuperäinen ohje on 2 - 4 hengelle ja minä söin sen suunnilleen kerta istumalta. Mielestäni paketti tofua ja rasia kirsikkatomaatteja nyt vaan on todella vähän neljään annokseen. Tuplatusta reseptistä syö minun annoksiani kolme kertaa. Salaatin olisin ohjeeseen vaihtanut mizunoon, mutta sitä ei sellaisenaan löytynyt kaupasta. Valmis sekoitus mizunoa, rucolaa, punajuurikkaan lehtä ja pinaattia toimi kuitenkin erittäin hyvin.


3 annosta

2 dl auringonkukansiemeniä
4 rkl soijakastiketta
2x 250 g maustamatonta tofua
1 vahva chili
seesamiöljyä
vajaa desi sweet chili-kastiketta
1 rs napolitan salaatti mixiä tai muita salaatteja 
2 rs kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria

Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla ja siirrä kulhoon. Mausta siemenet soijakastikkeella. Kuutioi tofu ja hienonna chili. Paista tofua ja chiliä seesamiöljyssä pannulla kunnes tofu on saanut väriä pintaansa. Lisää lopuksi sweet chili-kastike pannulle ja kuumenna. Jaa salaatti ja tomaatit lautasille, lisää päälle paistetut tofukuutiot ja maustetut auringonkukansiemenet. Silppua vielä salaatin päälle tuoretta korianteria ja tarjoa välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti