keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Palladium

Tutkiskellessamme Amstedamin Leidsepleinin ravintoloita ennen reissua löysimme Palladiumin vaihtoehdoksi Dubbelille. Menu kuulosti sen verran kivalta että päätimme käydä myös siellä syömässä. Varasimme pöydän päivän etuajassa, mutta isohko seurueemme olisi varmasti mahtunut sinne ilman varaustakin. Tunnelmaltaan Palladium on selvästi Dubbelia hienostuneempi ja minusta kivempi ilmapiiriltään aterialle. Ravintola sijaitsee ravintola-alueen laidalla, eikä Leidsepleinin suosituimmilla ravintolakaduilla. Alkuruoaksi söin Pekinginankkaa kiinalaisten pannukakkujen, kurkun ja hoisinkastikkeen kanssa. Alkupala oli aivan nappivalinta, joskin ravintolassa käytetään suolaa melko reippaalla kädellä. Tuore kurkku ja hoisinkastike kuitenkin raikastivat annosta. Ihanan tuhteja pannukakkuja olisi mieluusti syönyt vaikka kaikki neljä, mutta päätin jättää tilaa myös pääruoalle. Pienempään nälkään annos riittäisi varmasti sellaisenaan. Pääruoaksi otin tonnikalaa, joka poikkeuksellisesti oli oikein hyvin paistettua, niin että pihvissä oli enemmän raakaa kuin kypsää lihaa. Myös kastike tonnikalalle oli makoisaa. Lisukkeeksi tilasimme pöytään kotitekoisia ranskiksia ja vihreää salaattia. Pieni miinus annokselleni siitä, että lautaselle ei kastikkeen sekaan tehnyt mieli salaattia laittaa. Hinnaltaan Palladium oli jonkin verran Dubbelia kalliimpi, mutta joimme myös enemmän alkoholia mikä saattaa selittää hintaeron kokonaankin. Silti reilu viisi kymppiä tästä ateriasta skumppineen ja viineineen on mielestäni edullista. Leidseplein yllätti minut täysin ja vieläpä kaksi kertaa. Alueelta löytyy kuin löytyykin ihan kelpoja ravintoloita.


PEKING DUCK
with Chinese pancakes, cucumber and hoisin sauce






GRILLED TUNA
with soy lime sauce 180g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti