torstai 3. lokakuuta 2013

Coleslaw

Coleslawn hassu nimi tulee hollaninkielisen sanan koolsalade lyhennelmästä koolsla. Alankomaiden siirtolaiset toivat salaatin New Yorkiin ja sieltä ruoka levisi laajalti Yhdysvaltoihin. Minä olen vähän huono syömään kastikkeen peittämiä salaatteja, mutta kaali on minun makuuni tarpeeksi rapeaa kestääkseen paksummankin kastikkeen seassaan. Selailin moniakin reseptejä ennen kuin tein coleslawta, mutta lopulta salaatti meni täysin yksiin Reseptitaivaan ohjeen kanssa.


4 annosta

500 g kaalia
3 porkkanaa
2 dl majoneesia
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Suikaloi kaali ja kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi paloiksi. Sekoita majoneesin joukkoon etikka, sokeri, suola ja pippuri ja sekoita kastike kaalin ja porkkanan joukkoon. Tarjoa esimerkiksi pulled chickenin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti