tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kermainen vodkatomaattikastike

Jääkaapissa oli luumutomaatteja, kermaa ja kyllä, vodkaa. Oikeastaan ohjeet tähän ruokaan löytyivät kermaisia luumutomaattikastikkeita etsiskelemällä, mutta kyllähän tuo vodka siihen oli ihan hauska lisä. Ohjeina minulla oli tämä Food Networkin resepti ja tämä Food.comin resepti. Tämä mukailee hieman enemmän tuota Food.comia. Alkuperäinen ohje tosin on 4 - 6 hengelle, minä söin tästä kaksi kertaa. Hieman epäitalialaisittain minun kastikkeen määräni pastaan nähden taisi olla melko suuri. Taitaa muuten olla epäkuvauksellisimpia ruokia mitä olen valmistanut, mutta maku oli aivan mahtava.



2 reilua annosta

nauhapastaa
2 valkosipulinkynttä
½ tl chilirouhetta
öljyä
vajaa ½ dl vodkaa
6 luumutomaattia
½ tl suolaa
2 dl kermaa
½ dl raastettua parmesania

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista hetken aikaa öljyssä chilimurskan kanssa. Lisää vodka pannulle ja kiehuta muutaman minuutin ajan. Pilko luumutomaatit ja lisää suolan kanssa pannulle. Kiehuta kastiketta viitisen minuuttia. Lisää vielä kerma ja anna kypsyä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi parmesan kastikkeen joukkoon, mutta säästä vähän annoksen päälle ripoteltavaksi. Valuta valmis pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti