lauantai 1. kesäkuuta 2013

Bar Tapasta

Päätimme kavereideni kanssa pistäytyä Bar Tapastassa tapaksilla perjantai-iltapäivänä ennen kuin toinen kavereistani suuntasi takaisin kotikaupunkiinsa. Olimme juuri ennen neljää odottelemassa kadulla ravintolan avautumista ja tarjoilija siinä laitteli terassin ja sisätilojen pöytiä paikoilleen. Kello alkoi olla yli neljän ja vilkuilimme, josko pääsisimme jo sisään, mutta ajattelimme tarjoilijan siitä huikkaavan kun voimme tulla. Tätä ei harmiksemme ikinä tapahtunut, vaan jossain vaiheessa vaan kävelimme sisään ravintolaan ja kysyimme onko paikka jo auki ja kyllähän se oli. Ravintolaan tultuamme palvelu oli ripeää. Saimme heti kuulla että pöytäämme on tulossa varaus kuudeksi ja syömisemme on hoidettava kahdessa tunnissa, mutta tämä ei aikataulujemme puolesta ollut mikään ongelma meille. Minä tilasin tapaksiksi manchego-juustoa viikunahillokkeella, yrttioliiveja ja paistettua valkosipulilla maustettua paistettua mustekalaa ja limeä. Näistä juusto hillokkeella oli ehdottomasti vahvin esitys. Hillokkeessa oli suuria viikunalohkoja ja se pelasi todella hyvin yhteen juuston kanssa, tosin hilloketta olisi voinut olla enemmänkin juuston määrään nähden. Yrttioliivit olivat ihan ok, mutta eivät vetäneet vertoja itse tekemilleni. Mustekala saapui pöytään hieman muita annoksia myöhemmin. Plussaa siitä ettei mustekala ollut paneroitua, mutta muuten sen koostumus oli jauhoisempaa kuin aiemmin syömissäni mustekaloissa. Kulhon pohjalle oikeasti jäi mustekalamurua. Jälkkäriksi otin vadelmasorbettia joka oli todella makeaa. Kaverinikin myönsivät ensin ajatelleensa minun taas vaan valittavan kun kaikki on liian makeaa, mutta totesivat myös itse annosta maistettuaan että sokeria oli sorbetissa huomattavan reippaalla kädellä. En saanut tätä makeaa jälkkäriäni syötyä loppuun. Bar Tapasta oli ihan mukava paikka istuskeluun ja oikeilla valinnoilla listasta saa varmasti ihan hyviä tapaksia eteensä. Vähän jäi silti mietityttämään jos olisimmekin menneet Copas y tapasiin...

Manchego-juustoa ja viikunahilloketta, yrttioliiveja ja valkosipulilla maustettua paistettua mustekalaa ja limeä
Vadelmasorbetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti