sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ginger Bistro

Odotuksemme Belfastissa sijaitsevan Ginger Bistron suhteen olivat hieman liian korkealla. Ravintola mainostaa itseään Pohjois-Irlannin parhaana ravintolana ja ravintola on myös mainittu Michelin-oppaassa. Palvelu ravintolassa oli kuitenkin enemmän kurjan kuppilan luokkaa. Suomessa en muista vastaavaan törmänneeni maininnan saaneissa ravintoloissa ja mietimmekin, ettei ravintola varmaan Suomessa olisi mainintaa saanutkaan. Ilta oli toki kiireinen, mutta se ei saisi vaikuttaa niin paljoa palveluun. Emme heti pöytään istuttuamme osanneet vielä tilata ruokaa ja uutta yritystä saimmekin sitten odottaa melkoisen kauan. Lista poikkesi täysin nettisivujen menusta, joten siitä ei ollut mitään hyötyä että olimme listan ennalta katsoneet. Meitä oli kuuden hengen seurue ja viinitilauksen yhteydessä tarjoilija käänsi meille jo selkänsä kun olimme saaneet ensimmäisen viinin mainittua. Selälle sitten kerroimme että ottaisimme mieluusti myös valkoviiniä pöytään kalansyöjille. Viinin maistatusta kysyttiin, mutta lasi kaadettiin silti täyteen vaikka maistatusta pyysi. Vesikannua ei oma-aloitteisesti täytetty ruoan aikana ja pöytä oli niin pieni seurueellemme että oikeasti sai arpoa mihin voi viinilasin pistää ilman että se on vaarassa kaatua. Positiivisena puolena meiltä sentään kysyttiin oliko kaikki hyvin ja sanoimmekin että odotuksemme olivat varmasti olleet hieman yläkanttiin. Tarjoilija lähinnä infosi meitä siitä että kyseessä on bistro ja enempää palvelua siellä ei kuulukaan olla.

Ruoka oli kuitenkin oikein maistuvaa. Otimme päivän listalta paistettua ruijanpallasta kampasimpukoiden, vihreiden papujen ja miedosti maustetun linssi dahlin kanssa. Kalan ja simpukoiden kypsyys oli hyvä, pavut olivat napakoita ja dahl oikein maistuvaa. Kivasti dahlissa tuli tuoreen tomaatin maku esille. Dahlin määrä oli kuitenkin melkoisen suuri, pienempi annos olisi ollut tasapainoisempi. Possunsyöjät eivät pitäneet annoksistaan yhtä paljoa. Ruoan puolesta voisin suositella Ginger Bistroa ja ymmärrän että ruokaa onkin kehuttu. Minulle kuitenkin tunnelma on niin iso osa ravintolailtaa, että en rahojani toiste veisi paikkaan jossa koen olevani enemmän rasite kuin asiakas.

Fried halibut with scallops, green beans and mildly spiced lentil dahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti