tiistai 26. helmikuuta 2013

Avocadopasta

Kuten varmaan jokaisessa muussakin blogissa, myös tässä kokeiltiin avocadopastaa. Kavereillani oli hyvin varhaiset tuparit muuttoviikonlopun yhteydessä ja vein heille lahjaksi avocadopastan ainekset ekan päivän lounaaksi uudessa kodissa. Pasta oli juuri niin hyvää, kuin kaikki ovat hehkuttaneet ja jopa seurueen vannoutuneelta lihansyöjältä tuli kehut annokselle. Tein pastan Chiclingin ohjeella, mutta hieman yläkanttiin olevilla mitoilla. Raaka valkosipuli hieman arvelutti alkuun, mutta lopulta sen maku ei ollut lainkaan liian hallitseva. Kehotukset suolankäytöstä kannattaa ottaa tosissaan, itse vähän epäröin suolan lisäämisen kanssa, mutta sitä olisi melkein voinut olla ripaus lisää. Etenkin pastankeitinvesi kannattaa suolata reilusti, sillä suurin osa suolasta päätyy keitinveden mukana pois annoksesta. Hanna ohjeisti käyttämään vahvuudelta noin 5/10 chiliä, meillä oli 4/10 lemon drop näillä Stokkan Herkun asteikoilla. Pecorinoksi valitsin pidempään kypsyneen yksilön. Laitoin avocadon pastan sekaan vähän myöhäisemmässä vaiheessa kuin se alkuperäisessä ohjeessa laitetaan, mutta hyvää tuli siitä huolimatta.


4 reilua annosta

1 valkosipulinkynsi
½ chili
1 lime
loraus oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
rouhittua mustapippuria
merisuolaa
50 g pecorinoa
50 g parmesania
3 kypsää avocadoa
500 g spagettia

Hienonna valkosipulinkynsi todella hienoksi ja silppua chili. Sekoita kulhossa valkosipuli, chili, limen puristettu mehu, öljy, silputut yrtit, pippuri ja suola. Suolaa saa olla useampi hyppysellinen. Raasta juustot ja lisää kulhoon. Halkaise avocado, poista ja kuutioi se kuoriinsa. Lusikoi avocadot kulhoon. Sekoita lopuksi avocadoseoksen joukkoon merivedensuolaisessa vedessä keitetty keitetty spagetti, johon on jätetty sopivasti purutuntumaa sekä tilkka keitinvettä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti