sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Soijarouheperunasosevuoka

Tämä resepti juontaa juurensa lapsuuteeni. Äiti keksi että minut sai syömään perunasosevuokaa, kun siihen lisäsi oliiviviipaleita. Olin oikeasti aika vanha kun hiffasin, etteivät oliivit tavallisesti kuulu perunasosevuokaan. En nyt oikein puolueettomasi osaa arvioida miltä ruoka maistuu, jos siihen ei ole tottunut, mutta minä pidän vuoasta. Jos ei muuten niin ainahan tätä voi koittaa nirsoilevalle lapselle? Kovin kuvauksellistakaan tämä ruoka ei kyllä ole.


4 annosta

1 ½ annosta perunamuusia
1 ½ dl vaaleaa soijarouhetta
3 dl kasvislientä
½ tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulista pippurimaustetta
1 prk vihreitä oliiviviipaleita
öljyä

Valmista perunamuusi. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää kattilaan soijarouhe. Keitä soijarouhetta noin viiden minuutin ajan ja mausta paprikalla ja pippurimausteella. Sekoita kypsä soijarouheja valuutetut oliiviviipaleet perunamuusin joukkoon ja siirrä sose öljyttyyn uunivuokaan. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti