keskiviikko 6. helmikuuta 2013

African Kitchen

Jos olet käymässä päiväristeilyllä Tallinnassa ja haluat ehtiä nähdä muutakin kuin ravintolan, niin en voi suositella African Kitcheniä, sillä palvelu ravintolassa on hi-das-ta. Jos taas etsit sateensuojaa tai paikkaa jossa lepuuttaa jalkoja pitkän kävelypäivän jälkeen, niin tässäpä oiva valinta ravintolaksi. Olimme jo ennalta päättäneet mennä paikkaan syömään lounaalla, lähinnä siksi ettei kukaan meistä ollut ennen käynyt afrikkalaisessa ravintolassa. Menu ei aivan liikoja antanut odottaa, vaan siitä jäi hieman Cantina West-tyylinen fiilis: samoja sooseja ja aineksia eri tavoilla yhdistettynä. Todellisuudessa ruokia kuitenkin valmistettiin meitä varten eikä ainoastaan lämmitetty.

Tunnelmaltaan African Kitchen on lähempänä baaria kuin ruokapaikkaa. Sisällä on hämärää, pöydät matalia ja taustalla soi reaggae (koitapa kuunnella kaksi tuntia!). Muoviset tekokivisohvat toivat mieleen enemmän Kiviset ja Soraset-teemabaarin kuin afrikkalaishenkisen ravintolan, mutta muuten eläinkuosit ja tumma puu sopivat paikan tunnelmaan. Minä tilasin alkuun toisen kaverini kanssa puoliksi Tiikerirapuja ja Wara-nimistä afrikkalaista purtavaa. Toinen kaverini otti sinisimpukoita chilivalkoviinikastikkeessa. Ravut olivan sopivan meheväksi paistettuja ja niiden kanssa tarjottiin kahta dippiä, joista kermaviilikastike oli sitruunainen ja tomaattikastike hieman chilisen mausteinen. Wara osoittautui paistetuiksi maustetuiksi perunapihveiksi. Niiden koostumus valitettavasti toi mieleeni rantalomakohteiden kroketit, vaikka maku olikin tuhat kertaa parempi. Tämä ei missään tapauksessa ole ravintolan vika, itsehän olen mennyt niitä kroketteja syömään. Makumaailma oli kauttaaltaan lempeän mausteinen, ehkä jopa hieman tympeä. Minulla ei ole ennestään kokemusta afrikkalaisesta keittiöstä, joten en osaa verrata annoksia oikein mihinkään. Simpukoita syönyt kaverini sanoi niissä olevan potkua, mutta hän on myös melko herkkä chilille.

Pääruoat jaoimme kaikki kolmestaan. Tilasimme sammakonreisiä, peri peri soijaa ja hmmm... menua tutkiskeltuani mikään ei oikein tuntunut täsmäävän kolmannen annoksen kanssa. Kastikkeessa oli pieniä rapuja miedossa kastikkeessa. Nyt toivoisin vähän jeesiä matkakumppaneilta, että mitä me oikein tilattiin! Sammakonreidet olivat kaikille meistä uusi tuttavuus. Reidet olivat paljon lihaisampia kuin olin odottanut ja maku muistutti hieman mureaa mustekalaa. Sammakonreisien kanssa tarjotut pavut hakkasivat mennen tullen kaksi muuta syömäämme annosta. Peri peri soija ei vaikuttanut ihan tavallisimmalta afrikkalaiselta ruoalta ja kastikkeessa oli käytetty soijasuikaleita. Chilille herkkä kaverikaan ei tästä annoksesta chiliä löytänyt. Rapuannoksen sisältö on toistaiseksi mysteeri. Alku- ja pääruoissa oli täsmälleen samaa salaattia ja sämpylät olivat sellasia muovipussisämpylöitä, jotka säilyvät pehmeinä pilaantumatta todennäköisesti viikkoja. Annoksiin sai valita perunat tai riisin. Me koetimme kumpaakin ja mausteiset lohkoperunat kyllä hakkasivat riisin ja monen muun ravintolan lohkoperunat. Tähän kahden ruokalajin lounaaseen meiltä upposi aikaa lähemmäs kaksi tuntia, vaikka ravintolassa oli enemmän henkilökuntaa kuin asiakkaita. Ihan kiva kokemuksena tämäkin oli ja onneksi meillä ei ollut kiire, mutta en kyllä ehkä toiste taida poiketa paikkaan syömään.

Blue Mussels with tomatoes & chilli in white wine sauce
Tiger Prawns ja Wara African snack [potato, peanuts, cheese, plum]
Akere Frog Legs Frog legs in white wine sauce
with black eyed peas ja Soya Peri Peri Cooked soya in peri peri sauce
Ewa Elede Black eyed peas & crayfish
in tomato-coconut sauce

2 kommenttia:

 1. Se oli Ewa Elede: Black eyed peas & crayfish
  in tomato-coconut sauce :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä en jotenkin hiffannut että crayfish on rapu eikä kala :D Olen jälleen astetta viisaampi.

   Poista