sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Sienikaalilaatikko

Suuri osa kaalilaatikkoresepteistä näyttäisi sisältävän riisiä, mutta minä en muista syöneeni riisillistä kaalilaatikkoa ikinä. Tämäkin idea laittaa suppilovahveroita kaalilaatikon joukkoon on tädiltäni peräisin. Kypsennysajan laatikolle otin Kauhaa ja rakkaudesta, muuten yhdistelin niin montaa ohjetta omiin visioihini, ettei minkään ohjeen voi sanoa vaikuttaneen tähän muita enemmän. Todellisuudessa kaalini oli hieman alle kokonainen, sillä olin siitä jo tehnyt kaalisalaattia hunajavinaigretella. Voit korvata ohjeen suppilovahverot esimerkiksi kantarelleilla.


6 annosta

1 kaali
5 - 6 porkkanaa
6 dl pakastettuja suppilovahveroita
öljyä
suolaa
valkopippuria
4 dl kasvislientä
3 rkl siirappia
korppujauhoja
voita

Suikaloi kaali ja kuori ja paloittele porkkanat. Paista kaalia, porkkanoita ja sieniä öljyssä pannulla, kunnes nestettä haihtuu ja kaali painuu kasaan. Minä paistoin kaaliseoksen kahdessa osassa, mutta käyttämästäsi pannusta riippuen koko kaali voi mahtua kerralla tai saatat tarvita usemmankin paistoerän. Mausta kaaliseos suolalla ja valkopippurilla. Siirrä kaaliseos voideltuun uunivuokaan tai pataan. Lisää vuokaan 4 dl kasvislientä ja 3 rkl siirappia. Sekoita siirappia hieman vuoan joukkoon. Ripottele lopuksi laatikon pinnalle korppujauhoja ja vuole voista nokareita laatikon pintaan. Paista laatikkoa ensin 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia ja sitten 125-asteisessa uunissa kahdesta kolmeen tuntia. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti