keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kermainen broilerikeitto

Minun teki joulun jälkeen kauheasti mieli kanakeittoa. Kodin kuvalehdestä löytyi tämä Tuure Kilpeläisen ohje. Pari pientä muutosta tein alkuperäiseen reseptiin. Keitossa on aika perusmaut, minä kaipasin annokseeni aika reilulla kädellä suolaa, mutta ei keitossa sinällään mitään vikaakaan ollut. Lämmin kermainen keitto tuoreiden sämpylöiden kanssa kuitenkin on melkoista talviruokaa, jota on mukava nauttia kun ulkona on kylmä.


4 annosta

1 purjo
450 g broilerin fileesuikaleita
öljyä
2 tl currya
2 porkkanaa
800 g perunaa
½ sitruuna
2 dl kermaa
1 ½ l kanalientä
suolaa
tuoretta persiljaa

Leikkaa purjo renkaiksi. Paista öljyssä pannulla purjoa ja broilerin fileesuikaleita. Mausta currylla. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää öljyä pannulle ja lisää juurekset. Paista vielä hetken aikaa. Siirrä ainekset isoon kattilaan. Lisää vettä pannulle ja kaada vesi kattilaan. Lisää kanaliemi broilerin ja juuresten joukkoon ja purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää lopuksi kerma, tarkista suola ja lisää makusi mukaan ja silppua keiton sekaan tuoretta persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti