torstai 10. tammikuuta 2013

Ravintola Lasipalatsi

Tämä ravintolailta osui hieman huonoon saumaan, sillä edellinen ilta oli päässyt venymään ja ruoka ei maittanut vielä ilallallkaan. Illan alkuun meidät ohjattiin baariin odottamaan pöytään ohjausta. Baarissa vain ei ollut henkilökuntaa, jolta olisi saanut ostettua drinkin odottelun ajaksi. Pöytään päästyämme tilasin mimosan, joka oli kiistämättä paras juomani mimosa. Palvelu oli koko illan verkkaista ja kolmeen ruokalajiin kuluikin aikaa lähemmäs kaksi ja puoli tuntia. Alkuruoaksi otin graavattua siikaa, savustettua muikkua, muikunmätiä ja tillinäkkileipää. Alkupalaksi graavattua siikaa oli todella runsas annos. Ruoka oli kuitenkin maistuvaa, graavikalassa oli sopiva suutuntuma, muikut hyviä ja mäti tasapainotti kalojen suolaisuutta. Pääruokien kanssa ei onnistuttu yhtä hyvin. Jokainen meistä sai annoksen pöytään jäähtyneenä. Ruokia sai tosiaan odotella pidemmän aikaa, joten todennäköisesti ne olivat päässeet seisomaan valmiina pidemmän tovin odottamassa pöytiintarjoilua. Siinä missä alkupala oli todella runsas, jätti pääruoan kolme kampasimpukkaa hieman toivomisen varaa annoskokoon. Lisäksi greipistä ei ollut poistettu kaikkia kalvoja. Maku ei ollut erityisen mieleenpainuva, sillä minun suussani jäähtynyt ruoka maistuu lähinnä jäähtyneeltä. Jälkkärin skippasin, mutta kaverin lautaselta maistelin vaniljamarinoitua ananasta, vadelmasorbettia ja lakritsaa. Ananas oli vuoltu lastuiksi ja maustettu aika makeaksi, mutta vadelmasorbetti maistui ihanasti tuoreelta vadelmalta. Pari pientä kämmiä kävi tarjoilun kanssa: minun ja ystäväni valkkaria kaadettiin kolmannen kaverimme ginger beerin joukkoon ja viinipullo jäi laskutuksessa jakamatta. Sijainniltaan ravintola on mainio, mutta keskustan ravintoloista valitsisin silti mieluummin Teatterin Grillin.

Graavattua siikaa, savustettua muikkua ja muikunmätiä   
tillinäkkileipää
Pariloituja kampasimpukoita ja veriappelsiinia                       
sahrami-simpukkakastiketta

1 kommentti:

 1. Hei,
  ikävä kuulla että käyntinne ei kaikilta osin ole toiminut ravintola Lasipalatsissa, olen pahoillani tästä.
  Pyrimme saaduilla palautteilla aina kehittämään toimintaamme, ja olisinkin iloinen mikäli saisin sinulta sähköpostiini tarkemman tiedon käyntinne ajankohdasta. Olisiko tämmöinen mahdollista?
  Ja toki haluaisin nähdä sinut uudemman kerran ravintolassamme, jotta voimme näyttää oikean palvelu- ja ruokatasomme, joka ei viime kerralla ole selvästikään toteutunut.
  Seuraavalla kerralla voit olla suoraan minuun yhteydessä pöytävarausta tehtäessä, niin tarjoaisin seurueellesi mielellään myös kuohuviinit alkuun, hyvityksenä edelliskerrasta.
  Mukavaa viikonloppua,

  Joonas Keskinen
  Toimitusjohtaja, senior partner
  Ratello Oy
  Ravintola Lasipalatsi / Cafe Lasipalatsi / Lasipalatsin Bio Rex
  joonas.keskinen@ravintolalasipalatsi.fi

  VastaaPoista