lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kalaseljanka

Tein hiljattain tomaattipohjaista kalakeittoa, josta muistin opiskeluaikana pitäneeni, mutta nyt se maistui hieman vaisulta. Kokeilusta sain kuitenkin inspiraation tehdä kalaseljankaa ja siitähän ei makua puutu, kiitos suolakurkun, kapristen ja oliivien. Ohjeen löysin Pastanjauhajien sivuilta, mutta he puolestaan olivat napanneet sen Pagisijalta. Kirjoitin ohjeen sen mukaan miten sen itse toteutin. Kalat kannatanee valita tarjonnan mukaan, mutta mielestäni kahden kalalajin yhdistäminen seljankassa toimi hyvin. Fiilispohjalta vaihdoin ohjeen maustekurkun suolakurkkuun, mutta kaksi kurkkua oli hieman liikaa keittoon. Alkuperäinen ohje sanoo 1 - 2 kurkkua, mutta minä suosittelisin yhtä.


5 annosta

2 valkosipulinkynttä
öljyä
1 palsternakka
2 porkkanaa
1 l kalalientä
1 tlk tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 rkl kokonaisia maustepippureita
3 perunaa
300 g lohta
250 g puna-ahventa
10 isoa vihreää oliivia
1 suolakurkku
2 rkl kapriksia
tilliä
lehtipersiljaa
smetanaa

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia hetken aikaa öljyssä. Kuori ja paloittele palsternakka ja porkkanat ja lisää kattilaan. Paista juureksia sekoitellen öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan kalaliemi, tomaattipyree, laakerinlehdet ja maustepippurit. Kuori ja paloittele perunat ja lisää kattilaan. Paloittele kalafileet ja lisää kattilaan. Viipaloi oliivit reiluiksi paloiksi ja kuutioi suolakurkku. Kun keitto alkaa olla kypsää, lisää joukkoon oliivit, suolakurkkukuutiot ja kaprikset. Silppua keiton joukkoon vielä tilliä ja lehtipersiljaa ja tarjoa keitto smetanan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti