keskiviikko 7. elokuuta 2013

World Bites/GoodPie Bakery

Teurastamolla vietettiin menneenä viikonloppuna World Bites-maailmanruokafestaria. Tapahtumaa mainostettiin seuraavasti:

"World Bites -festivaalin ydin on ruokakojujen tarjoamissa pienemmissä, maistelukokoisissa annoksissa. Konseptin idea on, että vieraat saavat tilaisuuden kokeilla useita erilaisia makuja festivaalin monipuolisesta ruokatarjonnasta. Makeaa, hapanta, tulista, pehmeää ja kaikkea siltä väliltä. Sitä tarjoaa World Bites!"

Menimme kaverini kanssa heti perjantaina ihmettelemään tapahtuman tarjontaa. Meille tuli hieman pettymyksenä, että ehdoton enemmistö ruoista oli 5 - 8 e hintaisia ja annoskoot olivat festarikojujen luokkaa. Olemme aiemmin käyneet Taste of Helsingissä ja pitäneet juuri siitä, että siellä pääsi maistelemaa niin monia eri juttuja. Olimme tapahtumapaikalla jo kolmen jälkeen, mutta minulla ei ollut vielä niihin aikoihin yhtään nälkä. Siinä kuuden pintaan kun alkoi jo vähän ruoka maistua, niin jonot olivatkin melkoiset. Minäkin jonotin pitkään erääseen kojuun kuullakseni että kala on loppu ja kasvislautanen on loppu. Harmi että jo niin aikaisessa vaiheessa iltaa ruoat pääsivät loppumaan, mutta arvatenkin tapahtuman suosio tuli yllätyksenä myös järjestäjille. Olisi silti ollut kiva vaikka yliviivata listasta annokset, joita ei enää ollut saatavilla.

Sillä aikaa kun minulle tarjottiin eioota, jonotteli kaverini GoodPie Bakerystä vegaani"lihistä". Siirryin sitten jonoon hänen kanssaan ja päätimme syödä puokkiin "lihiksen" ja muikkuburgerin. Tarjolla oli myös kotitekoisen näköistä sitruunainkiväärilimsaa, jonka maistamatta jättäminen jäi myöhemmin hieman harmittamaan. Kojun myyjä oli todella ystävällinen kun kyselimme sisältävätkö annokset sipulia ja jopa maisteli täytettä jostain lihiksen maanantaikappaleesta. Molemmat ruoat saimmekin matkaamme. Vegaani"lihis" tarjottiin coleslawn ja chili- ja banaanikastikkeen kanssa ja muikkuburgeri tuli jogurttisoosilla. Näistä kahdesta lihis oli ehkä hauskempi. Harvoin pääsee tuon tyylistä ruokaa syömään ja olihan se aika rasvaisen mehevä. Muikkuburgeri oli myös hyvä, mutta maut ehkä tutumpia. Tosin idean muikuista purilaisen välissä voisin kopioida omaankin käyttööni. Meille siis kävi ihan hyvin ruokien kanssa, mutta tapahtuman mainonta ei nyt kyllä pitänyt tässä tapauksessa ihan paikkaansa.

Vegaani"lihis" ja muikkuburgeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti