lauantai 3. elokuuta 2013

Broilerinuggetit

Kalapuikkoja ja nuggetteja, onkohan tämä enää lainkaan minun blogini. Olen aiemminkin puhunut siitä miten monien ruokien maine on kärsinyt, kun ruoan einesversio on saavuttanut niin vahvan aseman ihmisten mielissä, että ensimmäinen ajatus ruokalajista on pakastehyllyn versio eikä suinkaan alusta asti itse tehty ruokalaji. Tämän nuggetien ohjeen löysin Hayley's Cuisinesta. Maissihiutaleiden käyttö broilerin kuorruttamiseen on minulle entuudestaan tuttua kaverin äidin painonvartijoiden reseptivihosta joskus teini-iässä napatusta ohjeesta, mutta täytyy sanoa että tämä majoneesillinen versio on aika tavalla parempi. Kuten Hayley lupailee, näistä nuggeteista tulee täydellisen rapeita pinnasta ja meheviä sisältä. Minä paistoin nuggetit hieman alkuperäistä ohjetta korkeammassa lämpötilassa, sillä valmistin samanaikaisesti myös lohkoperunoita uunissa.


4 annosta

450 g broilerin rintafileitä
½ dl majoneesia
½ dl turkkilaista jogurttia
pala sitruunaa
2 1/4 dl maissihiutaleita (corn flakes)
1 dl polentajauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria

 Leikkaa broilerin rintafileet pienehköiksi palasiksi. Sekoita majoneesi ja jogurtti keskenään ja purista sekaan ruokalusikallinen sitruunan mehua. Murskaa maissihiutaleet esimerkiksi muovipussissa ja sekoita polentajauhojen ja mausteiden kanssa. Pyörittele broilerinpalat ensin majoneesijogurttiseoksessa ja sitten maustetussa maissihiutalepolentajauhoseoksessa. Levitä nuggetit tasaisesti pellille ja paista 225 asteessa noin 20 - 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi currymajoneesin ja lohkoperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti