tiistai 12. maaliskuuta 2013

Savulohitahna

Valmistin synttärijuhlilleni savulohitahnaa Väinämöisen palttoonnappien päälle. Alkuun vähän epäröin kaipaakohan kukaan juhlavieras voimakkaan makuista savukalaa lautaselleen, mutta tästä tulikin illan suurin hitti jonka reseptin sain antaa useammalle vieraalle. Tahnan pohjan otin uuniperunoiden tonnikalatäytteestä ja tahnan maut bongasin Kodin kuvalehdestä. Tahnaa olisi kannattanut tehdä suoraan tupla-annos, sen verran ripeästi se hupeni tarjoiluastiasta.


n. puolelle pussille Väinämöisen palttoonnnappeja

150 g crème fraîchea
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl piparjuuritahnaa
1 tl juoksevaa hunajaa
pala sitruunaa
n. 450 g savulohta

Sekoita crème fraîche, tuorejuusto, piparjuuritahna ja hunaja keskenään ja purista joukkoon sitruunamehua. Käsittele tarvittaessa savukala ruodottomaksi ja sekoita haarukalla tahnan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti