maanantai 29. kesäkuuta 2015

Valkosipulivoipatonki

Serkkuni perheineen kävi luonani syömässä ja tarjosin heille aterian alkuun Kotiliedestä bongattua valkosipulivoipatonkia. Patonki sai kovasti kehuja ja on se on myös äärimmäisen helppoa valmistaa. Omassa patongissani oli persiljaa, timjamia ja oreganoa, mutta muutkin yrtit varmasti sopivat patongin mausteeksi.


1 patonki
125 g voita
3 valkosipulinkynttä
tuoreita yrttejä
oliiviöljyä

Puolita patonki ja leikkaa siihen veitsellä viiltoja lähes pohjaan saakka. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hiero ne soseeksi veitseen lappeepuolella. Sekoita valkosipulisose voin kanssa ja silppua voin sekaan tuoreita yrttejä. Täytä patonkiin leikatut lovet yrttivoilla, valele pinta öljyllä ja kääri alumiinifolioon. Paista patonkia 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuutin ajan. Tarjoa välittömästi lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti