maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tonnikalapiirakka

Tonnikalapiirakka menee hyvin kaupaksi bileissä ja olen tehnyt sitä muutaman kerran tällä reseptillä. Valitettavasti resepti on niin vanha, etten ole tajunnut napata sen alkuperää ylös. Uskaltaisin väittää tonnikalapiirakkaa melko pomminvarmaksi tarjottavaksi ja erään kaverini juhlissa se on saavuttanut suorastaan klassikkoaseman.


Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
150 g voita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 tlk tonnikalaa paloina vedessä
2½ dl kermaa
2 kananmunaa
100 g katkaraputuorejuustoa
2 - 3 dl emmental-raastetta

Nypi jauhot, voi ja leivinjauhe taikinaksi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Valuta tonnikalat ja sekoita kerman, munien ja juustojen kanssa. Lisää tonnikalatäyte pohjan päälle tasaisesti. Paista piirakkaa 200 asteessa ensin 10 - 15 minuuttia uunin alatasolla ja sen jälkeen 15 minuuttia uunin keskitasolla. Anna piirakan vielä vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti