keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Betty's

Tämä paikka Amsterdamissa vaatii pöytävarauksen ja on todella myös ansainnut sen. Ravintola sijaitsee useamman kilsan päässä keskustasta Ijselbuurtin kaupunginosassa keskustasta etelään. Me koetimme ensimmäisenä iltana päästä syömään ilman varausta ja päädyimme samalla kadulla sijaitsevaan Ristorante Italiano I Trulliin syömään. Ei sekään huono vaihtoehto ollut, saimme oikein kelvolliset pizzat. Päätimme kuitenkin syötyämme käydä kokeilemassa jos saisimme Betty'siin varauksen seuraavalle illalle ja meidät saatiinkin juuri mahdutettua syömään vaikkakin hieman aiemmin kun olimme toivoneet. Ravintola tarjoaa luomu- ja lähiruokapainotteista kasvisruokaa ja toimii samalla myös pienenä herkkupuotina. Menua ei ollut vaan tarjoilija esitteli meille illan annoskokonaisuuden.

Alkuun saimme fenkolisellerikeittoa, pannuleipää, vuohenjuustoa, kermaista pinaattia, punajuurta, tomaattia ja hieman tulista pestoa. Fenkolisellerikeitto oli minulle näistä paras yllätys. En normaalisti pidä lainkaan lakritsaisesta fenkolista, mutta tämä oli todella hyvää ja lämpimän mausteista. Vuohenjuustoa maistoin, mutta en voi sanoa vieläkään tykkääväni siitä sellaisenaan. Onneksi kaverini tykkää sitäkin enemmän. Minä sitten harmstrasin kastiketta, joka oli kaverini makuun vähän liian äkäistä. Tykkäsin siitä että annos tuli jaettavaksi, niin saimme molemmat valkkailla siitä suosikkejamme. Pääruoaksi saimme parmesanpolentaa, munakoisoa, parsaa ja karamellisoitua sipulia sekä rapsakan salaatin. Olin pyytänyt oman annokseni ilman sipulia ja se tuli meille niin ettei se ollut tekemisissä muiden ruokien kanssa. Jälleen annos oli erinomainen ja söin sen viimeistä murua myöden lautaseltani.

Minun oli vielä lisättävä kuva ruokajuomastamme. Viini oli yksi parhaista joita olemme ikinä maistaneet. Valitettavasti se ei kuulu Alkon valikoimiin. Mietin jos tämä Jacques Lurton Sauvignon Blanc voisi olla sitä edes lähellä. Viini oli kuiva ja kirpeän marjainen, mutta samalla kuitenkin maanläheinen. Otimme vielä jälkkärit (ja jälkkäriviinit) aterian päätteeksi. Jälleen listoja ei ollut, vaan vitriinistä valittiin mieluinen kakku josta leikattiin sinulle pala. Minä otin vadelmapiiraan pähkinärouheella ja maku oli todella tuoreen vadelmainen. Palvelu oli hyvää kautta illan, joskin ravintola ei ole kiireisen valinta sillä yksi tarjoilija hoisi koko pienehkön ravintolan. Ainoa miinus siitä, ettei kuohuviiniä ollut saatavilla alkujuomaksi. Näimme muilla kuitenkin kuoharin näköisiä pulloja, joissa oli päärynän kuva. Hyvin tehtyä päärynäsiideriä voisi joskus olla kiva maistaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti