sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Munakoisotomaattihalloumipiiras

Piiraan ohje on alun perin ilmestynyt Suolaiset ja makeat piirakat -kirjassa. Minä bongasin reseptin Sillä sipuli-blogista. Minulta oli päivältä jäänyt syöminen vähän väliin ja tämä olikin kivan ruokaisa iltapala itselle ja kylässä olleelle kaverille. Tuoreesta oreganosta tuli aivan ihana tuoksu keittiöön. Sillä sipulissa ei käytetty oliiveja piiraassa, mutta alkuperäisessä ohjeessa niitä on. Käytin myös tapenaden jämät tähän piiraaseen eli todellinen oliivin ystävän suolapala. Pohjaan voisi varmasti itsekin väkertää voitaikinan, minä käytin pakastealtaasta peräisin ollutta taikinaa. En mitenkään kaulinnut paloja yhteen, lähinnä vaan painelin ne kiinni toisiinsa. Liitoskohdat sitten aukeilivat vähän uunissa. Onneksi sillä oli vaikutusta vain ulkonäköön eikä makuun. Pohjan taitteluun voi myös kurkata ohjetta Sillä sipulista.


6 annosta iltapalana tai 4 annosta ateriana

1 pkt voitaikinaa
1 pieni munakoiso
oliiviöljyä
200 g halloumia
4 tomaattia
2 rkl aurinkokuivattu tomaattitahnaa
2 tl tapenadea
vihreitä oliiveja
tuoretta oreganoa
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria

Ota voitaikina sulamaan. Viipaloi munakoiso ja levitä viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Sivele päälle oliiviöljyä ja paahda munakoisoviipaleita uunin grillivastusten alla kunnes ne saavat hieman väriä. Käännä munakoisot ja sivele öljyllä toiseltakin puolelta ja grillaa väri toisellekin puolelle. Viipaloi tomaatit, halloumi ja oliivit. Minä viipaloin halloumin melko ohuiksi viipaleiksi, jos vertaa vaikka siihen minkä paksuisena sitä grillattuna söisin. Yhdistä voitaikinalevyistä suorakaiteen muotoinen taikina kaulimalla tai painelemalla palat yhteen. Leikkaa kaksi L-kirjaimen muotoista viiltoa taikinan ulkoreunaan, niin että taikinan keskiosa ja kehys ovat kahdesta nurkasta kiinni toisissaan. Taita kehykset ristiin, niin että taikinapohjaan muodostuu syvennys täytteille. Levitä pohjalle aurinkokuivattu tomaattitahnaa ja tapenadea. Asettele tomaatteja, halloumia ja munakoisoa vuoroittaisiksi riveiksi pohjan päälle. Ripottele päälle oliiviviipaleet ja silppua oreganoa piiraan pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan ja tarjoa kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti