lauantai 20. joulukuuta 2014

Punaviini-BBQ-kastike

Himoitsin viime sunnuntaina broileripizzaa bbq-kastikkeella kellonaikaan, jolloin isommat ruokakaupat eivät olleet vielä auki. Selailin talteen keräämiäni reseptejä ja etsin ohjetta, jonka voisin toteuttaa omien kaappieni antimien ja Alepan turvin. Tässä tapauksessa en tarvinnut edes Alepaa, vaan kaikki löytyi omista kaapeista. Ohjeeksi valikoitui tämä Yummlysta bongattu ohje. Ainoana muutoksena vaihdoin chipotlejauheen chilijauheeseen ja savupaprikaan sekä lisäsin mausteiden määrää.


1 valkosipulinkynsi
öljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl vahvaa chilijauhetta
3/4 dl punaviiniä
1 dl ketsuppia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
2 tl nestesavua

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista valkosipulia hetken aikaa öljyssä juustokuminan, savupaprikan ja chilijauheen kanssa. Lisää punaviini kattilaan ja kiehauta pari minuutin ajan. Lisää ketsuppi, etikka, soijakastike ja nestesavu kattilaan ja keitä kunnes kastike sakenee. Minulle riitti tästä annoksesta kastiketta yhteen pellilliseen pizzaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti