maanantai 13. lokakuuta 2014

Sienirisotto

Olen tehnyt samaa sienirisottoa kerran aiemminkin Maxine Clarkin Risotto -kirjaa mukaillen. Tällöin tein kaiken kasvisliemestä saakka itse ja lopputulos oli jokseenkin kuiva ja tylsä. Päätin antaa risotolle vielä uuden tilaisuuden, mutta tällä kertaa vedin mutkat suoriksi ja käytin Sysmän kasvisliemijauhetta. Ohjeesta sanotaan tulevan kuusi annosta, mutta minulle taisi riittää risotosta peräti kahdeksaan annokseen. Ellet ole kokkaamassa isommalle porukalle, niin voisin suositella puolittamaan ohjeen. Risoton kanssa tein Pippurimyllyn innoittamana parmesanpaneroituja soijaleikkeitä. Friteerattuja soijaleikkeitä koetan varmaan toistekin, mutta itse kaipasin vielä lisää twistiä makuun. Risottoriisin valinnassa kannattaa olla tarkka. Minun kirjani suosittelee carnarolin käyttöä ja sitä ostin itsekin risottoon. Tavallinen riisi ei puuroudu tarpeeksi, jotta sitä voisi käyttää risotossa! Jälleen hieman epäitalialaiseen tapaan tuplasin sienimäärän, jotta sain siitä enemmän oman makuni mukaisen.


8 annosta

1,5 l kuumaa kasvislientä
125 g suolatonta voita
2 valkosipulinkynttä
450 g sieniä (esim. suppilovahveroita)
tuoretta timjamia
tuoretta meiramia
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
500 g risottoriisiä
75 g parmesania
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuumenna kasvisliemi valmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja paista hetki valkosipulia. Lisää sienet ja yrtit kattilaan ja keitä kolme minuuttia. Lisää valkoviini ja jatka keittämistä kunnes neste alkaa olla haihtunut kattilasta. Lisää riisi ja paista sitä kunnes se on muuttunut läpikuultavaksi. Lisää kuumaa kasvislientä kauha kerrallaan kattilaan antaen nesteen aina imeytyä. Keittoaika on noin 20 minuuttia. Raasta parmesan. Mausta kypsä risotto suolalla ja mustapippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon parmesan ja anna vetäytyä hetki kannen alla. Voit haluteassasi raastaa vielä lisää parmesania risoton pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti