sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Friteerattu camembert

Olen syönyt friteerattua camembertia Prahassa ja viimeeksi Killarneyssa. Killarneyn The Smoke Housessa juusto tarjoiltiin kirpsakan marjachutneyn kanssa. Mietin että kotimaisesta valikoimasta pihlajanmarjahyytelö voisi olla lähinnä maistamaani chutneya. Tähän hätään en nyt voinut itse hyytelöä valmistaa, vaan ostin Meritalon hyytelöä. Olen tykännyt Meritalon mehuista, eikä hyytelökään pettänyt, vaikka olikin makeampaa kuin Killarenyssa syömäni. Camembertiksi valikoitui Riitan herkun Camembert Cardinal. Kaikki googlettelemani reseptit olivat hyvin lähellä toisiaan, mutta linkataan tänne vaikka Keittotaidon resepti, sillä siitä löytyi öljyn lämpötila ja kypsennysaika. Kyseisessä ohjeessa on myös pieni tietoikkuna, joka sanoo: "Ranskalainen ei ikinä friteeraisi valkohomejuustoa. Ruokalajin alkuperä on hämärän peitossa, mutta nykyisin sitä pidetään ruotsalaisena klassikkojälkiruokana." Juuston voi tarjota jälkkärinä tai tehdä kuten minä ja tarjota sellaisenaan illanistumisen merkeissä.


2 annosta ainoana ruokana

2x 125 g camembertia
½ dl venhäjauhoja
½ tl suolaa
1 kananmuna
3/4 dl korppujauhoja
pihlajanmarjahyytelöä

Leikkaa jääkaappikylmät camembertkiekot puoliksi. Pyöritä palat suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa, vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Juuston tulee olla kauttaaltaan kuorrutettu, jotta se pysyy kasassa. Friteeraa juustolohkoja 180-asteisessa öljyssä kolmen minuutin ajan. Minun keittimessäni sai kaksi lohkoa kerralaan friteerattua. Tarjoa välittömästi esimerkiksi pihlajanmarjahyytelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Suosittelen! Miksi ravintosuositukset eivät koostu pelkästä juustosta, kysympähän vaan.... :)

      Poista