sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Halloumisalaatti kiivillä

Halusimme tehdä briepizzoille kaveriksi salaattia ja päädyimme kevyesti juustosalaattiin. Onneksi kaverinkin on juuston ystävä. Ohje on alunperin Pirkan resepti juhlavan juustosalaatin nimellä. Reseptissä on alun perin ainoastaan 1 paketti juustoa 6 - 12 hengen annokseen, mikä tuntuu mielestäni todella vähältä kun kyseessä vielä on juustosalaatti. Meillä meni paketti juustoa kahteen pekkaan, joten suosittelen määrän lisäämistä. Ohje myös tehdään alun perin grillijuustosta halloumin sijaan. Useimmiten kannattaa suosiolla jättää kauppaan elintarvikkeet joiden nimi alkaa niiden käyttötarkoituksella. Monesti nämä ovat heikkolaatuisempia tuotteita joita myydään hyvään ylihintaan kuluttajille. Pääsääntöisesti nämä siis eivät ole niitä tuotteita joista ruoka alun perin on tehty ja sille on myös syynsä miksi niitä ei saa myydä sillä nimellä. Toki poikkeuksiakin voi löytyä sääntöön, mutta hälytyskellojen pitäisi alkaa vilkkua näiden tuotenimien kohdalla. Alla Pirkan sivuilta napattu halloumin ja grillijuuston ero, joka myös sisältää yhden all time inhokkikuvauksistani: suomalaiseen makuun.

Miten Pirkka halloumi ja Pirkka grillijuusto eroavat toisistaan?
 
Pirkka halloumi on aito kyproslainen erikoisuus. Halloumi tunnetaan ennen kaikkea sille ominaisesta tuoreen, hienonnetun mintun mausteikkaasta mausta. Halloumi on valmistettu lampaan-, vuohen- ja lehmänmaidosta.

Pirkka grillijuusto on valmistettu lehmänmaidosta eikä sen valmistuksessa ole käytetty minttua. Grillijuustossa on vähemmän suolaa ja rasvaa kuin halloumissa. Grillijuusto on halloumia miedompi, joten se sopii suomalaiseen makuun. Rakenteeltaan grillijuusto on halloumia pehmeämpää.


6 annosta

2 - 3 pakettia halloumia
1 jääsalaatti
½ rucola
1 rs kirsikkatomaatteja
½ rs tummia viinirypäleitä
1 kurkku
3 kiiviä
tuoretta minttua
tummaa balsamietikkaa

Leikkaa halloumi kolmioiksi ja grillaa juustoon kaunis väri. Revi jääsalaatti ja rucola salaattikulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja viinirypäleet ja lisää salaatin sekaan. Paloittele kurkku ja kuori ja paloittele kiivit salaatin joukkoon. Lisää grillattu halloumi salaattiin ja revi päälle tuoretta minttua ja mausta tummalla balsamietikalla. Tarjoa salaatti välittömästi, sillä kiivistä irtoaa helposti nestettä salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti